Grude

Konjički klub Stina: Otvoreno natjecanje ''Stina 2017''

Sport / Flash | 09. 06. 2017. u 06:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvoreno konjičko natjecanje ''Stina 2017'' se održava od 10. do 11. lipnja 2017. godine u Sovićima kod Gruda.

''Čast nam je već osmu godinu za redom biti organizator međunarodnog sportskog nadmetanja koje svake godine okupi najbolje natjecateljske parove kako iz BiH tako i sa područja šire regije. Za sve one koji do sada nisu imali priliku biti naši gosti, pokušat ćemo kroz par rečenica dočarati ljepote naših staza, iako, dok god to ne doživite sa leđa svoj partnera konja to neće biti pravi osjećaj'', priopćeno je iz Konjičkog kluba Stina.

Iako smo u Hercegovini poznati po kršu i kamenu, staza endurance utrke Stina 2017 ravničarskog je i mekanog tipa, dobro čuvana kamenim grudinama na obroncima uz stazu. Staza je smještena na ogromnom Bekijskom polju i samo najbolji jahači i konji uspijevaju kroz zasade i polje pelina dati najbolje od sebe.

Na napornim kilometrima osvježenje će im biti na dohvat ruke, jer više od kilometra jahat će duž predivne rijeke Matice.

Jezero krenica također će dobro poslužiti za osvježenje konja i jahača. Organizator osigurava dovoljan broj obučenih steward-a na stazi koji se brinu da cijela utrka teče u ferplay duhu i po pravilima.

Sam prostor za hlađenje konja i veterinarske preglede bit će na imanju Konjičkog kluba Stina.

''Napominjemo kako je ulazak za gledatelje potpuno besplatan i pozivamo sve da nam se pridruže u ovom sportskom događaju. Za zdravlje naših konja pobrinut će se veterinarski tim kojeg čine kako domaći tako i gostujući veterinari, a sudački kolegij funkcionirati će na isti način'', priopćio je Konjički Klub Stina.

Sve dodatne informacije potražite na e-mailu: [email protected].

''Dobro nam došli konji, jahači, treneri, logistiko! Dobro došli na stazu na kojoj se jahalo Državno prvenstvo, utakmice međunarodnih liga-Balkanske lige, kup BiH, liga Prijateljstva na pravu tehničku stazu na kojoj pametno jahanje i poznavanje konja u konačnici daju pobjednika'', navodi u svom priopćenju Konjički klub Stina.

Kopirati
Drag cursor here to close