Dijele se pare

Koliko vlast voli sport?

Kada se pogleda šta je nedavno odlučilo Vijeće ministara BiH i koliko je izdvojilo za sportaše, jasno je da se radi o kapi u moru.
Sport / Flash | 26. 01. 2021. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I kroz podršku sportu oslikava se snaga Bosne i Hercegovine.

Sportaši, mnogi će reći, među najznačajnijim su promotorima jedne države, a Vijeće ministara BiH pokazalo je koliko im je stalo do toga. 

Mizerni iznosi

Kada se pogleda šta je nedavno odlučilo Vijeće ministara BiH i koliko je izdvojilo za sportaše, jasno je da se radi o kapi u moru, piše Sport Avaz

Vijeće ministara odlučilo je dati novčane nagrade za prošlu godinu, kako je objavljeno u ''Službenom listu'' iz ''Granta za dodjelu novčanih nagrada za zaslužne i vrhunske sportaše međunarodnog razreda''.

Tako je zaslužnim sportašima Bosne i Hercegovine u 2020. godini (osvojeno 1. – 3. mjesto na Olimpijskim igrama, osvojeno 1. – 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu, osvojeno 1. – 3. mjesto na Europskom prvenstvu i osvojeno 1. - 3 mjesto na Paraolimpijskim igrama), na ime nagrada dodijeljeno 39.000 KM.

Fikret Čaušević, Esad Durmišević, Nedžad Salkić, Ejub Mehmedović, Zikret Mahmić nagrađeni su sa po 4.500, Refija Okić i Ševko Nuhanović sa po 4.000, Tima Džebo 3.250, Mehmed Čolić 2.750, a Đurđica Šišul Rajher 2.500 KM.

Ispunjene norme

Postoje nagrade i u još jednoj kategoriji. Vrhunskim sportašima međunarodnog razreda u 2020. godini (ispunjena “A” norma ili ostvaren plasman za sudjelovanje na Olimpijskim igrama, ispunjena norma ili ostvaren plasman za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama, ispunjena norma ili ostvaren plasman za sudjelovanje na Specijalnoj olimpijadi), dodijeljene su jednokratne nagrade u ukupnom iznosu od 53.000 KM.

Larisa Cerić, Sanja Kusmuk, Kemal Mešić, Marko Šljivić, Emir Lokmić, Amel Tuka, Miloš Čolić, Ervin Bejdić, Mesud Pezer, Dževad Pandžić, Zerina Skomorac i Elvedina Muzaferija nagrađeni su sa po 4.000, a Jelena Arnautović i Damir Džumhur sa po 2.500 KM, piše Sport Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close