Ima se para...

Koji su slavni sportaši investirali svoj novac u klubove?

Michael Jordan, vjerojatno najveći košarkaš svih vremena, za 170 milijuna dolara kupio je klub Charlotte Bobcats. Klub je 2014. godine ponovno uzeo ranije ime Charlotte Hornets.
Sport / Flash | 05. 09. 2018. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije rijedak slučaj da slavni sportaši zarađeni novac ulože natrag u sportske klubove, premda se mora priznati kako je logika odabira kluba u koji se ulaže ponekad nejasna.

Primjerice, slavni Brazilac Ronaldo Nazario, koji je ostavio velikog traga u španjolskom nogometu, posto je većinski vlasnik Valladolida (51 posto), kluba koji nema posebno uspješnu sportsku povijest iza sebe.

Naravno, vrijeme uvijek pokaže koliko je nečija investicija bila isplativa, a među onima koji su uložili u sport je i David Beckham.

Slavni engleski nogometaš vlasnik je kluba američkog kluba Miami, novajlije u ligi MLS. Beckham je inače igrao za velike klubove kao što su  Manchester United, Real United, Milan, PSG i na koncu za LA Galaxy.

Jednako proslavljeni igrači, braća  Neville (Phill i Gary), skupa s Paulom Scholesom, Ryanom Giggsom i Nickyjem Buttom, imaju namjeru dovesti Salford City u englesku Premier ligu. 'Mali' problem može predstavljati činjenica da se klub trenutačno nalazi u osmoj ligi!?

Legenda NBA košarke 'Magic' Johnson kupio je udio u vlasništvu svog omiljenog kluba Los Angeles Lakers (4,5 posto), a onda se okrenuo prema baseballu. Na čelu je jedne skupine investitora koji su preuzeli LA Dodgerse.

Michael Jordan, vjerojatno najveći košarkaš svih vremena, za 170 milijuna dolara kupio je klub Charlotte Bobcats. Klub je 2014. godine ponovno uzeo ranije ime Charlotte Hornets.
Ova profesionalna ekipa ima svoju tradiciju u američkoj košarci, ali se ne može kazati kako zadnjih sezona spada u one najbolje timove.

Jedan od najboljih talijanskih nogometaša svih vremena, Paolo Maldini, investirao je također u američki nogometni klub, Miami FC, odnosno zahvaljujući Maldiniju klub je osnovan 2015. godine.

Košarkaš LeBron James uložio je novac u FC Liverpool, postavši vlasnikom udjela od dva posto.

Sestre Serena i Venus Willimas ušle su u vlasništvo Miami Dolphinsa, kluba koji igra iznimno popularni sport American football.

Legenda Barcelone Andrés Iniesta je kupovinom 7000 dionica 2011. godine od propasti spasio nogometni klub Albacete. Trenutačno je Albacete Balompié član Segunda División B i nakon tri odigrana kola je četvrti na tabeli.

Kopirati
Drag cursor here to close