džaba ti cavalli

Kako je Bayernova Allianz Arena postala ružna livada

Sport / Flash | 21. 09. 2016. u 07:44 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok su nogometaši klubova u našim krajevima navikli igrati na livadama i oranicama, najbogatiji svjetski klubovi upravo su ponosni na svoje travnjake. Svaka travka po PS-u, ujednačena boja, milina za pogledati i zaigrati u takvome hramu nogometa.

Međutim, čak ni najbogatiji ne mogu diktirati silama prirode kad će nešto krenuti ukrivo.

Trenutačno stanje travnjaka na Allianz Areni u Münchenu više podsjeća na 'istrošene' terene u provinciji nego na jednome od najmodernijih stadiona na svijetu.

Analizom je utvrđeno kako su za propadanje trave s jedne strane krivi vremenski uvjeti, a s druge strane i neočekivan napad gljivica. To je prouzročilo izvjesnu vrstu 'rata' između prirodne i hibridne trave na terenu.

Od svih tih nedaća trava se trebala prvo regenerirati, ali jednostavno je preslabo i presporo rasla.

Sada FC Bayern pokušava učiniti sve da se travnjak čim prije vrati u znatno prihvatljivije stanje, a prethodnih je dana trava zasuta i posebnom vrstom gnojiva, teren je pažljivo poravnat valjcima.

Kako stadion ne bi i u budućnosti patio od nenadanog masovnog propadanja trave, odgovorni u Allianz Areni angažirali su niz eksperata u potrazi za trajnim rješenjem, pišu njemački mediji.

Najavljujući večerašnju bundesligašku utakmicu protiv Herthe, trener Anceloti se našalio kako trava nije dobra, ali samo za Berlince.

Kopirati
Drag cursor here to close