gdje češ mokre kose?!

Jadi Nike Kovača: Sve više bolesnih i ozlijeđenih igrača

Sport / Flash | 14. 09. 2016. u 11:10 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Niko Kovač, preuzimanjem frankfurtskog Eintrachta započeo je iznimno naporne kondicijske pripreme igrača, kakve se ne pamte u novije vrijeme.

Kako bi proveo svoj zamišljeni plan osposobljavanja Eintrachta za najviše domete u Bundesligi, Kovač je na početku ljeta promijenio i kondicijskog trenera.

Kovač je čak kontrolirao i doručak svojih igrača, kako bi se osjetljiviji među njima sačuvali od mogućih infekcija ili oboljenja.

Međutim, prema sadašnjem zdravstvenom biltenu čini se kao da nije pogodio u cilj.

Profesionalci Eintrachta više su na bolovanju nego na terenu. Na zadnjem je treningu rezervni vratar Bätge morao igrati desnog braniča, piše Bild.

Razna stomačna oboljenja imaju igrači Jesus Vallejo, Danny Blum i pridošli Shani Tarashaj.

"Pomalo je komično stalno imati toliko bolesnih i ozlijeđenih igrača. Razmišljam zašto je to tako ovdje. Znam da je isto bilo i prije moga dolaska", kaže Kovač.

"Kao profesionalci, ovi dečki bi trebali paziti da su zdravi. Možda nešto ne štima u svlačionici, možda moram angažirati detektiva da to ispita. Ili možda igrači ne osuše kosu nakon tuširanja pa mokre glave idu u klimatizirane automobile", kaže trener Eintrachta.

Nisu mu međutim problem samo bolesni igrači. Jučer je operiran Guillermo Varela, tako da će faliti čitav prvi dio sezone. Slobodan Medojević opet ima probleme s koljenom, te mora pauzirati.

Bolnica Eintracht svakim danom sve je posjećenija. Bliži se utakmica s Bayerom iz Leverkusena, nimalo lakim protivnikom.

Novinar je to prokomentirao ne baš bez ironije: Kovaču će, izgleda, jedino pomoći detektivi. Ili da svakom igraču kupi po jedan fen za sušenje kose...

Dodali bismo: Jer, zna Niko da je u njegovom kraju mokra kosa 'podmukli i tihi ubojica'.

Kopirati
Drag cursor here to close