Sjećanja

Izložba o Enveru Mariću: Uspomene na vrijeme kad su mostarske vedete nosile slavu grada

Ovo je bila lijepa prilika da se uz razgledanje eksponata evociraju uspomene na jedno vrijeme kada su mostarske vedete zahvaljujuči izvrsnim rezultatima na sportskom polju, posebno u europskim kupovima, pronosili slavu gradu Mostaru.
Sport / Flash | 26. 06. 2021. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akademik Josip Muselimović, počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar, akademik Ivica Ćurković, počasni konzul Sejšela, Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine i internacionalac Enver Marić posjetili su izložbu dokumentarne građe koju je priredio novinar i publicista Zlatko Serdarević.

Ovo je bila lijepa prilika da se uz razgledanje eksponata evociraju uspomene na jedno vrijeme kada su mostarske vedete zahvaljujuči izvrsnim rezultatima na sportskom polju, posebno u europskim kupovima, nosili slavu gradu Mostaru.

Dva velika golmana Ivica Ćurković i Enver Marić podsjetili su se na neke zanimljive detalje iz svojih sportskih doživljaja. Marijan Kvesić je ukazao na jedan detalj koji vrlo ilustrativno govori o uspješnosti mostarskih sportaša nakon završene karijere. Naime Kvesić i Ćurković su duži niz godina vršili ulogu predsjednika Olimpijskih odbora u dvije zemlje- Ćurković u Srbiji a Kvesić u Bosni i Hercegovini.

''Ovom izložbom Enver Marić je ponovo na sportskom terenu. Impresivna izložba i po svemu se vidi da je autor uložio veliki trud ne samo u pripremi te prezentaciji nego i u saukpljačkoj strasti, jer ovdje se zapažaju eksponati čak iz dalekih sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Njih je svakako trebalo prikupljati , obrađivati , selekcionirat i konačno predtsviti široj javnosti. Iskrene čestitke autoru'', kazao je akademik Josip Muselimović.

Slično mišljenje imao je i Marijan Kvesić koji je vrlo uspješno nastupao sa u najboljoj generaciji Veleža.

''Ovakva sistematičnost i obrada dokumentarne građe zaista imponira. Vrlo jasno je predočena sportska staza Envera Marića od njegovih početaka do nastupa u timu europe i svijeta. Jako nam je drago da se nalazimo u društvu sa Marom a ova postavka je djeluje kao most koji spaja'', akcentirao je Kvesić.

Među posjetiteljima nalazili su se najstariji živući nogometaš Veleža Nazif Ćišić (1934.) i doajen likovne umjetnosti u Mostaru primjeneni umjetnik Ramiz Pandur.

Kopirati
Drag cursor here to close