Novi-stari predsjednik

Ivan Zeljko: Pokušat ćemo Sportskom savezu Širokog Brijega dati novu dimenziju

Zeljko je dobio jednoglasnu podršku od članova Skupštine dok njegova protukandidatkinja Nikolina Čolak (HCK Široki) nije osvojila niti jedan glas.
Sport / Flash | 23. 05. 2018. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Zeljko i sljedeće četiri godine ostaje na čelu Sportskog saveza Grada Širokog Brijega, odlučeno je tako u srijedu na Izbornoj skupštini održanoj u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu.

Zeljko je dobio jednoglasnu podršku od članova Skupštine dok njegova protukandidatkinja Nikolina Čolak (HCK Široki) nije osvojila niti jedan glas. Ona je istaknula da se kandidirala jer smatra da u Savezu neke stvari ''ne štimaju dobro'' te je kandidaturom željela skrenuti pozornost na to.

Foto: Bljesak.info / Izborna skupština Sportskog saveza Grada Širokog Brijega (Ivan Zeljko)

Sada već bivši predsjednik Skupštine Josip Kožul svoje mjesto prepustio je na sljedeće četiri godine Marku Ćavaru koji je također dobio jednoglasnu potporu. Za dopredsjednike Skupštine izabrani su Tihomir Miličević i Marinko Jelić.

Foto: Bljesak.info / Izborna skupština Sportskog saveza Grada Širokog Brijega (Marko Ćavar)

Članovi Upravnog odbora osim predsjednika Ivana Zeljke su: Dragan Soldo, Kristijan Crnjac, Toni Galić, Zoran Hrkać, Filip Lovrić i Viktor Ćorić. U Nadzorni odbor Saveza jednoglasno su izabrani Josip Kožul, Zdenko Jelić i Ivan Soldo.

Novi članovi Sportskog saveza Širokog Brijega su: Taekwondo klub ''Poskok-Kočerin'' i Sportska udruga Herceg Sport.

Na kraju Skupštine za riječ se javila Nikolina Čolak koja je ukazala da Sportski savez ime kluba kojem je ona na čelu, Hrvatski cheerleading klub Široki, već tri godine pogrešno čitaju (Hrvatski plesni klub) te je zatražila od vodstva Saveza popis članova Ocjenjivačkog suda kao i kriterije odabira najuspješnijih sportaša i klubova Grada Širokog Brijega.

Foto: Bljesak.info / Izborna skupština Sportskog saveza Grada Širokog Brijega (Nikolina Čolak)

Smatra da je njezin klub zakinut po tom pitanju s obzirom da je riječ o višestrukom državnom prvaku u cheerleadingu - inače novom olimpijskom sportu.

Za riječ se javio i Romeo Bilinovac iz HKK Široki koji se zahvalio svim ljudima u gradu, od gradske uprave, saveza do navijača, na potpori svim sportskim kolektivima u gradu te je posebno pohvalio jedinstveni projekt na ovim prostorima malonogometni turnir za djecu ''Ulica protiv ulice''.

Foto: Bljesak.info / Izborna skupština Sportskog saveza Grada Širokog Brijega (Romeo Bilinovac)

Riječ je dobio i Zoran Hrkać iz Streljačkog kluba Alfa koji je ukazao na činjenicu da su manje popularni sportovi i manji klubovi nedovoljno zastupljeni, posebice kada su u pitanju financije.

Foto: Bljesak.info / Izborna skupština Sportskog saveza Grada Širokog Brijega (Zoran Hrkać)

Pokušat ćemo Savezu dati novu dimenziju

''S obzirom na iskustvo od protekle četiri godine mandata, mogu se na kraju toga i na početku novog zahvaliti ljudima koji su uložili svoje vrijeme i svoj trud te na kraju svoj novac da bi doprinijeli funkcioniranju Saveza i širokobriješkog sporta općenito. Zatekao sam dobre temelje Sportskog saveza od svojih prethodnika Predraga Naletilića i Josipa Bevande i svih tih ljudi koji su uložili jedan dio sebe i Savez uvijek podigli za uvijek jednu stepenicu više tako sam i ja nastavio tim trendom'', izjavio je za Bljesak.info novi-stari predsjednik Sportskog saveza Grada Širokog Brijega Ivan Zeljko.

Svjestan problema s kojima se susreću sportski klubovi, Zeljko kaže da će Savez pokušati preko institucija pomoći sportskim kolektivima.

''U sportu sam cijeli život i radim kao sportski djelatnik, svjestan sam svih problema koje ima sport u ovoj državi i na koji način funkcioniraju pojedinci i klubovi. Mi ćemo kao Sportski savez pokušati pronaći način i rješenje da im taj put olakšamo i da preko institucija koje su povezane sa sportom pomognemo svim tim klubovima'', ističe Zeljko.

Sportski savez Grada Širokog Brijega ne raspolaže izravno sredstvima te ne može financijski pomoći klubovima, no u sljedećem mandatu Zeljko ističe da će Savez pokušati u dogovoru s Gradskom upravom dobiti veće ovlasti kako bi mogao preuzeti dio financijskih obveza klubova.

Foto: Bljesak.info / Izborna skupština Sportskog saveza Grada Širokog Brijega (Ivan Zeljko i Josip Kožul)

''Probat ćemo u sljedećem mandatnom razdoblju postići dogovor s Gradskom upravom da na neki način damo Savezu novu dimenziju, da Sportski savez preuzme jedan dio obaveza što imaju klubovi prema svojima savezima, natjecanjima i putovanjima koji su njihovi redovni i svakodnevni troškovi. Pokušat ćemo pronaći jedan model odnosno na koji način bi to mogli unaprijediti u budućnosti da svi lakše dolaze do sredstava koja su klubovima potrebna za rad'', kazao je Zeljko razgovoru za Bljesak.info.

Jedino sportsko natjecanje koje organizira Sportski savez Grada Širokog Brijega je daleko najpopularnija Malonogometna liga mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega na koju mnogi okolni gradovi gledaju kao uzor po pitanju organizacije, posjete i kvalitete.

''Što se tiče organizacije turnira Malonogometni lige mjesnih zajednica, u Širokom Brijegu je to doseglo jednu vrlo visoku razinu i po broju posjeta, po kvaliteti samog turnira i po medijskom praćenju. Iz drugih općina gdje se organiziraju ovakvi turniri, oni svi gledaju Široki Brijeg i pokušavaju dostići tu razinu što je isto jedna pozitivna stvar'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info Ivan Zeljko, novi-stari predsjednik Sportskog saveza Grada Širokog Brijega.

 

Kopirati
Drag cursor here to close