cijena neuspjeha

HSV: Smijenjen trener Bruno Labbadia

Sport / Flash | 25. 09. 2016. u 11:41 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bruno Labbadia više nije trener HSV-a. U rano nedjeljno jutro otkaz mu je uručen putem telefona. Šef kluba Dietmar Beiersdorfer kazao mu je kako o i njegovi ljudi iz stručnog stožera od sutra mogu 'uživati' u godišnjem odmoru, piše Bild.

Labbadia je 2015. godine u zadnji trenutak spasio HSV od ispadanja iz Bundeslige (bilo bi to prvo, povijesno napuštanje elitnog razreda njemačkog nogometa za HSV).

Sada, nakon niza loših rezultata na startu nove sezone, klub iz Hamburga mora tražiti nova rješenja.

Jučerašnji poraz od Bayerna na domaćem terenu (0:1) samo je službeni povod za otkaz treneru.

Ovo je drugi veliki njemački klub koji odmah na početku sezone otpušta trenera, nakon što je prošloga tjedna Werder iz Bremena raskinuo ugovor s Viktorom Skripnikom.

Beiersdorfer je danas rekao kako ga je Labbadia sinoć molio da se sve okonča telefonski.

"Uzimajući u obzir trend naših trenutačnih sportskih rezultata, ovaj je korak nužan. Uvjeren sam kako sada moramo upravo na trenerskoj poziciji tražiti rješenje koje će klubu pomoći da nakon razočaravajućeg starta u novoj sezoni pronađe način za zaokret. Nakon obavljenih priprema za ovu sezonu, moramo zaključiti kako rezultati ne odgovaraju našim očekivanjima", kazao je menadžer HSV-a.

Labbadia je u travnju 2015. po drugi put zasjeo na klupu Hamburger Sportvereina. Nakon nepunih 18 mjeseci, njegov posao u klubu je završen.

Bild piše kako se već zna i njegov nasljednik na klupi. Radi se o Markusu Gisdolu, bivšem treneru Hoffenheima.

Iako je za Gisdola zainteresiran i Werder, Bild piše kako će ovaj nogometni stručnjak već danas s HSV-om potpisati ugovor na godinu dana.

Kopirati
Drag cursor here to close