Autobusi stižu

Hrvatska spremna za dolazak Vatrenih

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga "Budi ponosan", a redatelj je Krešo Dolenčić najavio je još neka iznenađenja, piše Hina.
Sport / Flash | 16. 07. 2018. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači hrvatske nogometne reprezentacije iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva s navijačkim rekvizitima, pjevajući navijačke i domoljubne pjesme, pristižu na Trg bana Jelačića kako bi dočekali "Vatrene" osvajače srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, koji bi na središnji gradski trg, kako je najavljeno, trebali stići navijačkim autobusom oko 14,30 sati.

Na Trgu oko pozornice se već nalazi više stotina navijača u hrvatskim dresovima, šalovima i kapama, s transparentima, hrvatskim zastavama i grbovima, a i dalje pristižu iz okolnih ulica gdje ih dočekuje spomenik banu Josipu Jelačiću zaogrnut plaštem s crveno-bijelim kvadratićima, javlja Hina.

"Došli smo da dočekamo naše vatrene i srebrnu medalju. Nisu mogli bolje igrati, šteta što nisu osvojili zlato, ali sretni smo i sa srebrom", kazao je Nikola Jagić, koji je s bratom iz Tomislavgrada za Zagreb krenuo još jučer oko 23 sata. Rekao je da skoro ništa nisu spavali, a očekuju spektakl od dočeka.

"Kao što pjesma kaže, osjećam se ponosno, neopisivo, prekrasno i moram priznati, iako to nitko nije rekao - Francuzi su pobijedili, ali nezasluženo", kazao je Boris Buzjak iz Zagreba, koji je gledao utakmicu u rodnom Tribunju.

'Vatrene' će na Trgu dočekati skupina Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice 'Moja domovina'. U vrijeme izvođenja te pjesme, kako je najavljeno, u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona koji se već pripremaju. Tijekom slavlja očekuje se prelet akro skupine 'Krila Oluje'.

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga "Budi ponosan", a redatelj je Krešo Dolenčić najavio je još neka iznenađenja, piše Hina.

Otvoreni autobus s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom: Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Radi što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade INE), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače besplatno prevoziti do Glavnog kolodvora.

Kopirati
Drag cursor here to close