velike ambicije

HMRK Zrinjski: Konačni cilj - titula prvaka!

Sport / Flash | 13. 06. 2016. u 12:45 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelni ljudi Hrvatskog muškog rukometnog kluba (HMRK) Zrinjski najavili su kako će ozbiljno raditi na podizanju mostarskog kluba na višu razinu, a krajnji cilj aktualnog vodstva je osvajanje naslova prvaka u sljedeće dvije ili tri sezone.

Na konferenciji za novinare predsjednik kluba Vedran Škobić kazao je kako će dosadašnji trener Zdravko Medić, s kojim je postignut sporazum o nastavku suradnje, imati veliku ulogu u ispunjavanju zacrtanih ciljeva.

- Proteklih nekoliko sezona bile su jako teške za HMRK Zrinjski, no sve se to promijenilo početkom ove godine kada je u klub došao trener Medić i novo klupsko vodstvo koje je uspjelo stabilizirati klub financijski i organizacijski, a momčad na terenu počela je nizati pobjede - kazao je Škobić.

Dodao je kako se rad u klubu nastavlja još jačim intenzitetom te kako se nada da će HMRK Zrinjski u sljedećih nekoliko sezona biti u samom vrhu bh. rukometa.

Po riječima trenera Medić, rukometaši Zrinjskog koji su "iznijeli" prošlu sezonu i izborili ostanak u Premijer ligi BiH, dobit će priliku i da u novoj sezoni naprave još jedan korak naprijed.

- Postavit ćemo pred njih malo ozbiljnije zadatke i dat ćemo im priliku da se ponovno dokažu. Cilj nam je napredovati nekoliko mjesta prema gore, selektirati momčad i onda bi, možda, godinu poslije krenuli u napad na titulu. Razmatramo i dovođenje prinova kako bi se pojačali na deficitarnim pozicijama, ali nećemo srljati i dovoditi nekoga tko se neće uklopiti u naš sustav rada. Kroz prvenstvo ćemo pratiti gdje smo u problemu, gdje nam fali igrač i u skladu s tim ćemo se pojačavati - istaknuo je Medić.

HMRK Zrinjski najavio je i novi pristup u organizaciji rada kluba pa će tako od sljedeće sezone biti moguće kupiti godišnje članske iskaznice za sponzore i simpatizere kluba, radit će se na otvaranju kluba prema medijima te na povećanju broja djece koja treniraju u školi rukomete.

Što se tiče razvoja mladih igrača, najavljeno je da će se jednaka pažnja posvetiti radu rukometne škole i proširenju "rukometne baze". Istaknuto je kako se na primjeru Rukometnog kluba Izviđač, koji je s vlastitim igračima ove sezone došao do naslova prvaka BiH, vidi koliko je važno ulaganje u mlade.

 

Igoru Karačiću iskaznica počasnog člana

U sklopu popularizacije Zrinjskog tri prve iskaznice počasnih članova kluba pripale su hrvatskim i bh. rukometnim reprezentativcima Marinu Mariću, Igoru Karačiću i Ivanu Karačiću, koji su svoje prve rukometne korake napravili upravo u Zrinjskom.

Na današnjoj konferenciji za novinare članska iskaznica uručena je Igoru Karačiću, dok su Ivan Karačić i Marino Marić morali otkazati svoj dolazak zbog preuzetih obveza.

 

Kopirati
Drag cursor here to close