bijelo polje

Hercegovac donio u Mostar pehar i iz Crne Gore

Sport / Flash | 23. 05. 2016. u 08:48 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog je vikenda održano međunarodno judo natjecanje u Crnoj Gori u Bijelom Polju, u organizaciji judo kluba Jedinstvo Bijelo Polje.

Na natjecanju je sudjelovalo nešto manje od 300 natjecatelja. Mostarski JK Hercegovac je na natjecanje poveo ekipu rođenih 2008. godine i to njih sedam pet dječaka i dvije djevojčice.

''Svi naši natjecatelji osvojili su odličje uz omjer od četiri zlata, dva srebra i jednom broncom. Ovim rezultatom smo u uzrastu 2008. godišta bili uvjerljivo najbolja ekipa na natjecanju te smo u Mostar donijeli još jedan pehar. Jako nam je drago što je naša ekipa 2008. napravila ovakav uspjeh. Mi treneri smo znali da ti dječaci i djevojčice imaju kvalitetu, no njihova kvaliteta do sada nije toliko dolazila do izražaja iz razloga što bi se na turnirima borili sa godinu-dvije starijom djecom od sebe a to u dječjem uzrastu itekako znači'', kazali su iz kluba, te dodali:

''Na ovom natjecanju su za protivnike imali isključivo svoje vršnjake i napravili su ovakav rezultat, rezultat na koji smo svi ponosni i rezultat koji smo mi treneri, bez lažne skromnosti, i očekivali jer znamo što i koliko mogu. Broj zlata bi vjerojatno bio i veći da se u jednoj od kategorija nisu u finalnom meču sastala dva naša natjecatelja. Ovim putem bi se također zahvalili i organizatoru natjecanja na prekrasnom gostoprimstvu i nosimo sa sobom samo najljepše uspomene iz Bijelog Polja''.

Na natjecanju u Bijelom Polju ekipu je vodio trener Mile Brkić.

Osvajači medalja:
Zlata: Gabriela Raič, Laura Bošnjak, Bojan Gačić (klupsko finale) i Marko Čerkuč
Srebra: Stefan Juka, Bruno Marić (klupsko finale)
Bronca: Bruno Tomić

Idući vikend kadetkinja Hercegovca Danica Jurić putuje s BiH reprezentacijom na Balkansko prvenstvo za Kadete u Kikindu, a ostatak ekipe putuje u Solin na međunarodni judo turnir Kup Solina.
Kopirati
Drag cursor here to close