Iz Indije na Poljud

Hajduk kupio Veleza

Sport / Flash | 07. 01. 2016. u 14:22 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nicolas Velez novi je igrač Hajduka. Argentinski napadač u proljetnom će dijelu sezone braniti boje splitskog prvoligaša, konačno se pokušati nametnuti u europskom nogometu.

Nicolas Velez proteklih je dana raskinuo ugovor s indijskim NorthEast Unitedom, te kao slobodan igrač stiže u Hajduk.

Riječ je o vrlo zanimljivom napadaču koji se nogometno školovao u omladinskom pogonu River Platea. I tamo u generaciji igrao s nekoliko dokazanih nogometaša poput Erika Lamele (Tottennham), Manuela Lanzinija (West Ham) i Roberta Pereyre (Juventus).

Ipak, Velez se u seniorskom nogometu nije uspio nametnuti, pa je karijeru gradio na egzotičnim destinacijama, prenosi Goal.com.


Argentinski napadač prvo je igrao za singapurske Warriorse gdje je oduševio, bio najbolji igrač tamošnje lige, a u 38 utakmica zabio 29 pogodaka. Prilično je raspoložen bio u prvoj sezoni u kojoj u 26 nastupa zabio 21 gol. Nogometnu karijeru nastavio je u Indiji, gdje je za velik novac zabijao (pet pogodaka u 14 susreta) u dresu NorthEast Uniteda. I igrao u momčadi uz iskusnog Simaa Sabrosu...

No, u Velezu je oduvijek tinjala želja za dokazivanjem u Europi. A sada mu se ta želja i ispunila. Čini se kako su čelnici Hajduka još jednom pogodili, na Poljud doveli pravog napadača. Ali, i igrača koji (za razliku od Ohandze) u karijeri nije imao većih ozljeda.

Nicolas Velez već je potpisao ugovor s Hajdukom, a svojoj će se novoj momčadi pridružiti već na početku zimskih priprema...

Kopirati
Drag cursor here to close