Kad si na ć, treba ti č

Fredi Bobic: Niko Kovač bi mogao dugo ostati u Eintrachtu

Sport / Flash | 09. 09. 2016. u 14:46 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski direktor Eintrachta iz Frankfurta Fredi Bobic (44) kazao je u intervjuu za BILD kako po njegovome mišljenju trener tima Niko Kovač ima sve šanse da tu godinama ostane.

Bivši izbornik Hrvatske postao je prvim trenerom bundesligaša, koji ima slavniju prošlost od sadašnjosti, velikim dijelom zbog samog Bobića.

"Rekao sam da je Eintracht veliki izazov za mene. Međutim, mi uvijek moramo gledati naprijed. Ja nisam čovjek koji se lako zadovolji postignutim. Od istog je materijala satkan i Niko Kovač. Mi smo si zacrtali najviše moguće ciljeve", kazao je Fredi Bobic.

Iz opreza, Bobic ne želi javno kazati koji su ciljevi u pitanju, barem još ne. Ipak, on napominje kako je nužna obnova kluba, čime bi se dobila snaga za pariranje konkurenciji. On napominje kako mu je, kao sportskom direktoru Eintrachta, jasan cilj: pokazati svima, od samoga kluba, preko potencijalnih sponzora do sadašnjih i potencijalnih igrača Eintrachta, da imaju jasnu i svježu viziju zbog koje će ih svi slijediti.

Bobić stoga ističe kako je najvažnije da su oformili tako jak stručni stožer, kojeg osim Nike Kovača sačinjavaju i Rober Kovač, Martin Spohrer, Armin Reutershahn, kao i drugi važni suradnici.

Bobić napominje kako je primarni cilj da se Eintracht reformira kao klub u kojem će raditi vrsni stručnjaci, kojima nitko od prvotimaca ne može ništa određivati, koji će svojim znanjem, stavom i stručnošću privući dobre nogometaše. Pridobiti igrače koji će biti svjesni činjenice da nemaju pretplaćeno mjesto u timu, odnosno kako moraju biti spremni pakirati stvari ukoliko trenerski stožer ne bude zadovoljan njihovim vještinama i angažmanom.

Što se tiče same filozofije vođenja kluba, čini se kako su se Bobić i Kovač 100% našli.

Kopirati
Drag cursor here to close