Verstappen ''palio gume''

Formula 1 na ulicama Budimpešte

Do Velike nagrade Mađarske ostalo je skoro dva mjeseca, no Max Verstappen se provozao ulicama Budimpešte u egzibicijskom nastupu sa Live Demo timom Aston Martin Red Bull Racinga.
Sport / Flash | 05. 05. 2018. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen, vozač Formule 1, ove prvosvibanjske praznike je proveo radno. U središtu Budimpešte priredio je egzibicijski show s RB8 bolidom za 200.000 oduševljenih gledatelja okupljenih na tradicionalnom prvosvibanjskom festivalu motosporta.

Do Velike nagrade Mađarske ostalo je skoro dva mjeseca, no Max Verstappen se provozao ulicama Budimpešte u egzibicijskom nastupu sa Live Demo timom Aston Martin Red Bull Racinga. Naime, on je bio glavna zvijezda Velike utrke (na mađarskom Nagy Futam), festivala motosportova koji se već šestu godinu svakog 1. svibnja održava u Budimpešti.

Verstappen je u RB8 bolidu, koji je Red Bullu donio dvostruku krunu u sezoni 2012, odvezao dva kruga stazom kroz ulice u samom središtu mađarske prijestolnice. Nizozemac je izveo cijeli repertoar trikova, a oko 200.000 gledatelja je uživalo gledajući kako juri u moćnom vozilu, pravi osmice i okreće se ''pod ručnom'', pali gume i turira, te slušajući riku motora i škripu kočnica.

Video: On Board for some Budapest burnouts with Max Verstappen

Pored njega, bile su tu i zvijezde DTM utrka, autocrossa i rallycrossa, dok se za aero-show pobrinuo tim Flying Bullsa i svjetski prvak Red Bull Air Racea, Peter Besenyei, ljubimac mađarske publike.

''Bio je ovo lijep dan i zaista sam uživao. Bilo je jako puno gledatelja i bili su, kao i uvijek u Mađarskoj, stvarno vatreni. Također uživam voziti RB8 - ima prekrasan zvuk i izvrstan je za pravljenje osmica! Srećom, vrijeme je danas bilo lijepo, a to uvijek pomaže. Mislim da smo priredili odličan show - i mi na tlu te zrakoplovi i helikopteri Flying Bullsa. Zaista je predivno biti u Budimpešti danas'', rekao je Max.

Prije potpisivanja autograma i poziranja za fotografije s fanovima, Max se provezao i u Aston Martin Vanquish S modelu, iz kojeg je mahao publici. Potom je našao vremena sjesti i u PlaySeat te protiv lokalnog gamera odvesti nekoliko virtualnih krugova na Hungaroringu, stazi na kojoj nikada nije završio izvan petorice prvoplasiranih.

Verstappen se odmah nakon ovog nastupa posvetio pripremama za Veliku nagradu Španjolske, koja se sljedećeg vikenda vozi na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya.

S druge strane, Live Demo tim je već u petak bio u Vijetnamu, gdje je bivši vozač Red Bulla David Coulthard za upravljačem legendarnog RB7 bolida priredio sličan show na ulicama Ho Chi Minha.

 

Kopirati
Drag cursor here to close