Rosberg vs Hill

Formula 1: Hoće li po drugi put u povijesti sin dostignuti oca?

Sport / Flash | 21. 11. 2016. u 13:27 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko Nico Rosberg idućeg vikenda u Abu Dabiju po prvi put postane svjetski prvak, značit će to da je po drugi put u povijesti Formule 1 sin dostigao oca.

Njegov otac Keke bio je prvak svijeta 1982. godine.

Do sada je to uspjelo jedino Damonu Hillu (1996. godine), koji je prvak postao 28 godina nakon svoga oca Grahama Hilla.

"U početku uopće nisam bio svjestan što je moj otac postigao. Nismo imali televizor u kući, tako da nisam mogao vidjeti nijednu utrku. Tek sam od školskih kolega saznao da je moj otac postigao nešto nesvakidašnje i da je bio slavan", ispričao je kasnije Damon Hill (na crno-bijeloj fotografiji u naručju svoga oca, skupa sa sestrom Brigitte).

Za razliku od Hilla, Nico Rosberg ima potpuno drukčiji obiteljsku priču.

"Ne može se uspoređivati to vrijeme s današnjim. Otac moga oca nikad nije vozio auto! Moj otac je sve sam naučio. Ja sam pak želio postati vozač motocikla, ali je utjecaj moga oca ipak bio prevelik", kaže Nico Rosberg.

Obiteljski klan: Nico i Keke Rosberg

Graham Hill

Kad je Damon Hill imao 15 godina (1975.), njegov otac Graham Hill poginuo je u avionskoj nesreći.

"Zbog te tragedije je, vjerojatno, moj otac bio više u sjećanju ljudi, prije svega novinara, nego Keke, otac Nice Rosberga", kaže damon Hill.

Hill mlađi je danas stručni komentator Sky Sporta, a u svojoj knjizi „Watching the wheels“ pisao je i o dubokim depresijama, u koje je zapao zbog teškoga djetinjstva i stalnog straha da ne zakaže.

"Mnoge stvari su se zasigurno kod mene događale potpuno drugačije u odnosu na Nicu, ali jedno nam je ipak zajedničko: Ti si uvijek nastavak, drugi dio showa, nikad njegov prvi dio", kaže jezgrovito Damon Hill.

Kopirati
Drag cursor here to close