''Volonterizam u sportu, u vašem gradu i vašoj regiji''

FK Željezničar partner međunarodnog projekta za sportske volontere

FK Željezničar sudjeluje u projektu vrijednom 197.180 eura.
Sport / Flash | 30. 01. 2019. u 11:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Željezničak predstavnik je Bosne i Hercegovine u međunarodnom projektu ''Volonterizam u sportu, u vašem gradu i vašoj regiji'' koji će se provoditi sljedećih 18 mjeseci, od siječnja 2019. do svibnja 2020. godine.

Projekt djeluje u okviru programa Erasmus+ Sport koji se financira iz fondova Europske unije, a u njemu još sudjeluju i Kielce iz Poljske, sportski klubovi iz Španjolske i Švedske, te lokalne vlasti iz Slovenije, Portugala i Mađarske.

Cilj projekta je kreirati stručnu bazu u Kielceu u području sportskog volonterstva na europskoj razini. Kao dio projekta, prvo će se realizirati razmjena i kodifikacija dobre prakse u oblasti sportskog volonterstva u Europi.

Ključni element projekta bit će kreiranje originalnog priručnika o europskim praksama i programima obuke za sportske volontere.

Projekt je inspiriran odličnim pristupom volontera na U-21 Europskom nogometnom prvenstvu i U-18 Svjetskom prvenstvu u rukometu, koje je organizirano u Kielceu.

Iz FK Željezničar pozivaju sve na zainteresirane za suradnju i razmjenu iskustava.

''Nadamo se da će realizacija projekta dovesti do toga da će bh. sportski volonteri biti pozitivno identificirani kao stručnjaci na međunarodnoj sceni i da će postati važan element razvoja mladih u Europi '', priopćeno je iz FK Željezničar. 

Vrijednost projekta je 197.180 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close