Amaterska sportska manifestacija

Federacija podržala 'Sportske igre mladih'

''Raduje nas da ova manifestacija okuplja djecu s područja cijele Bosne i Hercegovine, te da najbolje ekipe imaju priliku sudjelovati na međunarodnom finalom takmičenju koje okuplja njihove vršnjake iz cijele regije.''
Sport / Flash | 06. 10. 2021. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je zajedno s federalnom ministricom kulture i sporta Zorom Dujmović primio, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, izaslanstvo Udruženja za sport i rekreaciju mladih "Sportske igre mladih“ predvođenu regionalnim izvršnim direktorom Tihomirom Gudićem.

Izaslanstvo Sportskih igara mladih je premijera Novalića i ministricu Dujmović upoznala s rezultatima ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi, koja je u prethodnih 11 godina u Bosni i Hercegovini okupila 400 tisuća sudionika i 17.700 finalista u Sarajevu.

Kako je priopćeno iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, premijer Novalić je čestitao gostima na ostvarenim izuzetnim rezultatima u dosadašnjem radu, te pohvalio manifestaciju koja mladima pruža mogućnost učešća u profesionalno organiziranom natjecanju u 10 sportskih disciplina.

''Izuzetno nam je zadovoljstvo što danas imamo priliku ugostiti izaslanstvo Sportskih igara mladih. Raduje nas da ova manifestacija okuplja djecu s područja cijele Bosne i Hercegovine, te da najbolje ekipe imaju priliku sudjelovati na međunarodnom finalom takmičenju koje okuplja njihove vršnjake iz cijele regije. Pored prilike da pokažu svoje sportske sposobnosti, uvjeren sam da ove igre omogućavaju djeci i mladima druženje, sticanje novih vještina, ali ih uče i solidarnosti, kao i poštivanju različitosti'' - rekao je premijer Novalić.

Ministrica Dujmović je naglasila da Federalno ministarstvo kulture i sporta, u okviru svojih raspoloživih mogućnosti, financijski podržava brojne sportske događaje, a među njima je prepoznat i značaj održavanja Sportskih igara mladih.

''Raduje nas da imamo priliku danas razgovarati o jednoj pozitivnoj sportskoj manifestaciji koja nosi epitet najljepše sportske priče. Ona je sigurno među mladima prepoznata, ali i od vrhunskih sportista, institucija, organizacija i pojedinaca, koji je godinama podržavaju. Federalno ministarstvo kulture i sporta do sada je osiguralo podršku od oko 100 tisuća KM, te vjerujem da će ona biti nastavljena'' - rekla je ministrica Dujmović.

Na sastanku je istaknuto opredjeljenje Vlade Federacije BiH da pruži podršku i daljem održavanju Sportskih igara mladih, te da će biti razmotrene mogućnosti o načinu osiguranja kontinuirane podrške za organiziranje ove manifestacije u našoj zemlji.

Sportske igre mladih ove godine obilježavaju 25 godina postojanja u regiji, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close