''Naježio sam se''

Neuredan zahtjev za Damira Džumhura

Već sama činjenica, navode, da se vrhunski sportaši moraju prijaviti na natječaj umjesto da se po automatizmu prethodnih uspjeha njihov izbor stavlja u proceduru je nedopustiva.
Sport / Flash | 07. 07. 2020. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otac najuspješnijeg tenisača u BiH, Damira Džumhura u utorak je razgovarao s ministricom Ankicom Gudeljević o temama koje se odnose na status Damira Džumhura u BiH, tretmanu institucija države glede njegovog proglašenja vrhunskim sportašem, potpori države za sudjelovanje na turnirima i drugim bitnim temama koje se odnose na rad ovog sportaša.

Nažalost, 2017. godine Džumhurova prijava za status vrhunskog sportaša je odbijena zato što je 'zahtjev neuredan', priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Imajući u vidu ovu činjenicu ministrica Gudeljević je željela pokrenuti razgovor o ovoj temi cijeneći da formalni propust ne bi smio stajati na putu sportašu koji godišnje trideset tjedana igra mečeve prezentirajući tako tijekom cijele godine Bosnu i Hercegovinu kao njen najbolji promotor.

Već sama činjenica, navode, da se vrhunski sportaši moraju prijaviti na natječaj umjesto da se po automatizmu prethodnih uspjeha njihov izbor stavlja u proceduru je nedopustiva.

Ujedno, treba naglasiti da je Džumhur prvi sportaš koji je 2010. godine Bosni i Hercegovini donio zlato sa Olimpijade u Singapuru te da je u tomu razdoblju bio treći junior tenisač na svijetu.

Ministrica Gudeljević je naglasila da će sve što je u ingerenciji Ministarstva poduzeti kako bi nepravda prema Džumhuru bila ispravljena i kako bi se u proceduru vratio njegov izbor za vrhunskog sportaša BiH.

Istakla je da je sport veoma značajan za jednu državu, da su sportaši njeni najbolji promotori, a sportaši koji osvajaju medalje moraju biti prioritet i imati zasluženo mjesto u društvu.

Na pitanje kakav je osjećaj biti otac i učitelj svjetski poznatom tenisaču, Džumhurov otac je jednostavno rekao: ''Naježim se'', priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close