Neobičan dvoboj

Dva kotača ili četiri noge: Marc Márquez protiv rodeo jahačice

Ona je Márqueza upoznala sa svojim sportom i pokazala mu stazu za barrel utrke, a onda je uslijedio dvoboj: dvokotač protiv četvoronošca, konjske snage motora protiv rasnog trkaćeg konja.
Sport / Flash | 30. 04. 2018. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije utrke za Veliku nagradu SAD-a, španjolski MotoGP vozač Marc Márquez je testirao svoju vještinu u neobičnom dvoboju protiv rodeo jahačice Jackie Ganter.

Marc Márquez je na trećoj utrci ovogodišnjeg MotoGP prvenstva, koja se prošlog vikenda (20-22. travnja) vozila na Circuit of the Americas, potvrdio svoju apsolutnu dominaciju na ovoj stazi, došavši do šestog uzastopnog trijumfa na VN SAD-a.

No, prije utrke Špananjolac je posjetio ranč Dripping Springs u blizini Austina, gdje ga je dočekala Teksašanka Jackie Ganter, profesionalna jahačica čija su specijalnost tzv. barrel utrke, tradicionalna disciplina na rodeo natjecanjima.

Video: Marc Marquez i Jackie Ganter

U ovom sportu, natjecatelji imaju zadatak da na konju što brže pređu stazu u obliku lista djeteline, na čijim su vrhovima postavljena burad koju trebaju obići. Ganter je najveća dolazeća zvijezda ovog sporta koji je - baš kao i rodeo - veoma popularan u SAD-u.

Ona je Márqueza upoznala sa svojim sportom i pokazala mu stazu za barrel utrke, a onda je uslijedio dvoboj: dvokotač protiv četvoronošca, konjske snage motora protiv rasnog trkaćeg konja.

Prvo je Jackie na svom konju Gatsbyju odjahala krug po stazi.

''Jako je impresivno ono što izvodi s konjem, i brzina kojom obilazi burad'', rekao je Marc dok je gledao njen nastup.

Nakon toga, bio je red na Márqueza. Umjesto osedlanog konja, on je zajahao Hondu CRF450 i u svom karakterističnom stilu pod punim gasom odvezao krug po stazi, vješto manevrirajući oko buradi.

Nakon dvoboja na ranču, Marquez je pobjedom u Austinu izbio na drugo mjestu ukupnog poretka MotoGP Svjetskog prvenstva 2018, uz samo jedan bod zaostatka za vodećim Andreom Doviziosom.

Kopirati
Drag cursor here to close