vedro nebo iznad oblaka

Dva europska kluba spremna platiti 100 milijuna eura za Oblaka?

Sport / Flash | 13. 05. 2017. u 11:00 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletico Madrid postavio si je za cilj zadržati vratara Jana Oblaka i nakon ove sezone. Preostale su im još dvije prvenstvene utakmice, a što se tiče Europe i Copa del Rey, za njih je to završena priča.

Izlazna klauzula od 100 milijuna eura, koja je navedena u ugovoru slovenskog vratara, za njegova agenta Mihu Mlakara nije problem kad je u pitanju interes klubova za Oblaka.

"Dva su kluba u igri koja pokazuju veliki interes za Jana", kaže Mlakar.

Naime, više nema nikakve dvojbe kako je Oblak postao jednim od najboljih svjetskih golmana, a njegova je forma gotovo konstantna.

"Još je prerano konkretno govoriti, ali ono što možemo potvrditi je da, pored općeg interesa, postoje dva ugledna kluba koji se ozbiljno zanimaju za Oblaka kako bi ga angažirali od iduće sezone", kaže njegov povjerenik.

Ne želeći previše otkrivati, Mlakar je kazao kako je jedan od dva kluba koji traže Oblaka iz Velike Britanije, drugim riječima iz Engleske, a jedino što je prilično izvjesno je da Slovenac neće u Italiju.

"U Italiji je Juventus jedini vrhunski klub, a tamo je slavni Buffon još uvijek neprikosnoven i ako mene pitate, on još godinama može igrati na tom nivou", pojašnjava Mlakar.

Inače, Oblak u ovoj sezoni La Lige ima izglede za nagradu Zamora, koja se dodjeljuje vrataru koji primi najmanje golova u prvenstvu, a ukoliko bi netko bio spreman platiti njegovu otkupnu klauzulu od 100 milijuna eura, automatski bi postao najskupljim golmanom na svijetu, podsjeća AS.

Kopirati
Drag cursor here to close