Nema otkaza

Drago Ćosić će s HRT-a otići sporazumno?

Ćosića se ne sumnjiči ni za što. Nema elemenata ni za jedno kazneno djelo'', rekao je Ćosićev odvjetnik Mate Matić dodajući da će njegov klijent situaciju nastojati riješiti mirnim putem.
Sport / Flash | 12. 09. 2018. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drago Ćosić (59) ipak, čini se, ne odlazi nečasno s HRT-a. Izvori bliski sportskom komentatoru kažu da će epilog afere Ulaznice biti sporazumni raskid ugovora, odnosno uz otpremninu.

Prošlog tjedna odjeknula je afera u kojoj su se na oglasniku našle ulaznice za finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske. Prodavale su se za 18.500 eura, a prema serijskom broju istraga je dovela do HRT-a, koja je četiri takve VIP ulaznice dobila. Navodno je Ćosić sam obavijestio FIFA-u da su ulaznice na oglasniku, a i sam vrh HRT-a o mogućem problemu. Karte su stopirane i nisu prodane, pišu 24sata.hr.

S HRT-a su obavijestili DORH, koji je prijavu ''spustio'' Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Ono će istražiti jesu li djelatnici HRT-a počinili kazneno djelo pokušajem preprodaje ulaznica koje nisu bile njihove. Iz ODO-a Zagreb priopćili su da provode izvide povodom zaprimljene prijave o sumnji na pronevjeru.

''Ćosića se ne sumnjiči ni za što. Nema elemenata ni za jedno kazneno djelo'', rekao je Ćosićev odvjetnik Mate Matić.

Dodao je kako će njegov klijent situaciju s HRT-om nastojati riješiti što je moguće mirnijim putem. Izgledno je da su za takvu ''mirnodopsku'' opciju i na HRT-u.

''S obzirom na svoj status i činjenicu da je u toj kući odradio 37 godina te postao jako prepoznatljivo lice, nada se da će to uspjeti riješiti sa što manje medijske pompe'', kaže Matić, pišu 24sata.hr.

HRT je dobio ulaznice kao partner, jer je otkupio prava prijenosa za utakmice Hrvatske. Ćosić je navodno ''u istrazi'' na televiziji rekao da ih nije prodavao, nego dijelio. Izvori s Prisavlja očekivali su otkaz komentatoru, no ljudi bliski Ćosiću tvrde da ne bi kompromitirao svoju poziciju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close