Proslavljeni tenisač

Dodig za Bljesak: Bez boljih uvjeta teško će netko ponoviti što smo uradili Čilić i ja

Sport / Flash | 13. 06. 2017. u 18:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatskog tenisača hercegovačkih korijena Ivana Dodiga zatekli smo na medicinskom tretmanu u Čapljini, gdje se opravlja od ozlijede leđa koja mu je stvarala velike probleme u četvrtfinalu parova ovogodišnjeg Roland Garrosa, gdje su on i njegov partner Marcel Granollers poraženi od Amerikanca Ryana Harrisona i Novozelanđanina Michaela Venusa sa 6-2, 3-6, 6-3.

''Mislim da je rezultat generalno zadovoljavajući, ali opet ostaje žal za propuštenom prilikom, posebice imajući u vidu činjenicu da se ždrijeb otvorio i da su svi favoriti osim nas ispali. Bila je opet u pitanju veća sila jer tijelo nije izdržalo, javili su se problemi s leđima koje sam uspio skrpati da odigram meč, ali to nije bilo na razini prijašnjih mečeva. Ako niste na svom maksimumu na tim turnirima jako je teško ostvariti pobjede i osvojiti te velike turnire'', ističe u razgovoru za Bljesak.info Ivan Dodig.

''Želim da Granollers i ja budemo broj 1 u parovima''

Dodaje i kako njegov prioritet u karijeri sve više postaju parovi, jer tijelo više nije u stanju podnositi najveće napore.

''Sigurno da ima još velikih ciljeva, posebno u parovima. Želimo biti broj jedan u svijetu, i imamo cilj osvojiti još Grand slamova. To je ono što mi uvijek pravi satisfakciju. Što se tiče singla pokušat ću još igrat, vidjet ću kako će tijelo podnositi te velike napore. Sigurno da bi mi draže bilo biti broj jedan u parovima nego sedamdeseti ili osamdeseti igrač u singlu, jer već sam bio u top 30 u singlu'', dodaje Dodig.

Napominje i kako je zadovoljan igrom koju u paru pokazuju on i njegov kolega Granollers.

''Do sada smo igrali osam ili devet turnira skupa i imamo dobre rezultate. Naravno da je jedna velika razlika u stilu tenisa i naravno da vam treba vremena da se naviknete na novog partnera, pa stoga neke turnire nismo odigrali baš najbolje i najkvalitetnije, a jedini razlog toga je bila mala neugiranost, no to se pomalo naplaćuje i vidim da ćemo biti jako dobar tim ako nastavimo igrati,. S obzirom da on igra i singl neke turnire nećemo igrati zajedno, tako da je to mali hendikep, ali to je dvosjekli mač, jer igrač koji igra samo parove ne može biti sto posto sigura s obzirom na raspored partnera, međutim ja mislim da sam spreman na to i moram se fokusirati na sebe i nadam se da ću ispuniti svoje ciljeve'', iskren je Dodig.

Hercegovina mu je, kaže, u srcu, i tu se najljepše osjeća.

''Pokušavam uvijek doći doma u Hercegovinu. Obitelj mi je tu, žena, djeca, roditelji, uvijek pokušavam biti što više doma, ali izgleda da sam više ovdje u Fizioterapiji Sušac nego doma, gdje rješavam svoje zdravstvene probleme i tako se spremam za turnire'', kaže Dodig za Bljesak.info.

Hercegovina je puna talenata, ali...

Smatra kako u Hercegovini ima dosta talenata, ali da puno zaostajemo za vodećim zemljama.

''Ovo što smo Marin Čilić i ja napravili nešto je veliko, i teško je očekivati u skoroj budućnosti da netko to ponovi. To su turniri gdje se osvajaju Grand slamovi, igramo na najvišoj mogućoj razini... Ponavljam, mislim da će proći puno vremena da se to ponovi, no talentirane djece ima. Ipak, uvjeti trebaju biti puno bolji, jer mi puno zaostajemo za vodećim zemljama i to je veliki hedinekep koji je tesko nadoknaditi. Talent koji imamo na ovim područjima je nešto što nas može dignuti iznad drugih igrača, a vrijeme će pokazati hoće li netko uspjeti težim putem kao što smo mi to napravili, jer to trenutno nije lako'', poručuje Dodik.

Na kraju ističe da je prevencija od ozlijeda najbitnija jer je to ono što produži karijeru igraču.

''Jako mi je važno da se mogu osloniti na ljude koji se brinu o mom zdravlju, u ovom konkretnom slučaju mislim na fizioterapeuta Sušca. Kako sam rekao, iako u nekim teniskim segmentima dosta zaostajemo za svijetom, s druge strane drago mi je da imamo u Hercegovini izvrsnih fizioterapeuta tog nivoa, jer zaista bi mi bilo teško da moram i rehabilitaciju raditi negdje daleko od svoga doma'', zaključuje razgovor za Bljesak.info Dodig.

Kopirati
Drag cursor here to close