MOO

Dizanje utega ostaje olimpijski sport

Članovi IO MOO-a su procijenili da su čelnici Međunarodnog dizačkog saveza (IWF) poduzeli u proteklih 18 mjeseci nužne korake u borbi protiv dopinga, zbog čega je i ovaj sport bio na pragu izbacivanja s OI.
Sport / Flash | 27. 03. 2019. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dizanje utega ostaje u programu Olimpijskih igara nakon što je Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na sjednici u Lausannei u srijedu skinuo ''uvjetni status'' tog sporta za OI 2024. u Parizu.

Članovi IO MOO-a su procijenili da su čelnici Međunarodnog dizačkog saveza (IWF) poduzeli u proteklih 18 mjeseci nužne korake u borbi protiv dopinga, zbog čega je i ovaj sport bio na pragu izbacivanja s OI, javlja Hina.

IWF je između ostaloga uveo i novi sustav kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju, u kojem je smanjen broj olimpijskih kvota za zemlje čiji sportaši prednjače u dopingiranju.

Tako će dizanje utega ostati u programu Olimpijskih igara 2024. u Parizu. MOO je na današnjoj sjednici potvrdio novo službeno ime Makedonije čiji će naziv od danas biti Sjeverna Makedonija.

Kopirati
Drag cursor here to close