Neponovljivi

Devet godina od smrti legende relija Colina McRaea

Sport / Flash | 15. 09. 2016. u 09:17 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se navršava devet godina od tragične smrti Colina McRae koji je bio jedno od najslavnijih imena škotskog sporta i legenda relija.

Colin je poginuo u helikopterskoj nesreći nadomak svog doma. U helikopteru kojim je upravljao upravo on, nalazile su se još tri osobe među kojima je bio i njegov petogodišnji sin Johnny.



Colin je svoju reli karijeru počeo 1986.g. vozeći automobil model Talbot Sunbeam, kao stalni natjecatelj u Reli prvenstvu Škotske. Zbog svog stila vožnje Colin je često uspoređivan s poznatim finskim reli vozačem Ari Vatanenom. Colin je ubrzo napredovao na bolje modele vozila, prvo Vauxhall Nova, pa zatim i Ford Sierra XR 4x4.

Prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u reliju zabilježio je 1987.g. na Švedskom Reliju. 1989.g. ponovno je nastupio na relijima u Švedskoj i Novom Zelandu. 1991.g. postao je član britanske momčadi Prodrive Subaru koja se natjecala na Britanskom prvenstvu u reliju. Colin je bio dvostruki prvak Velike Britanije u reliju 1991.g. i 1992.g.



1996. godine od engleske je kraljice dobio titulu MBE (Member of the British Empire). O legendarnom statusu i velikom ugledu koji je Škot uživao dovoljno govori i činjenica da je jedna od najpopularnijih kompjuterskih simulacija relija nosila upravo njegovo ime.


 

Kopirati
Drag cursor here to close