sve se mijenja

Dani kad je Luis Enrique bio ponosan u Realu

Sport / Flash | 02. 04. 2017. u 09:58 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Često rabljena floskula koju nogometaši koriste nakon potpisa ugovora za neki klub - "od malih nogu sam sanjao igrati za ovaj tim" - postala je nezaobilazno mjesto u povijesti nogometa.

Nije taj zanos, naravno, mogao zaobići ni sadašnjeg trenera Barcelone, Luisa Enriquea, u trenutcima potpisa za Real Madrid, a povod za podsjećanje na njegove riječi iz 1991. bila je nedavna (još jedna) omalovažavajuća izjava o vrijednosti Reala koju je dao srednji branič Blaugrane Gerard Pique, čemu se kasnije pridružio i Enrique.

"Vrijednosti Reala iz Madrida? Ja sam puno radikalniji od Piquea, zato je najbolje da ništa ne kažem", izjavio je trener Barcelone na tiskovnoj konferenciji u subotu.

Marca pak podsjeća kako je on 1991. godine imao potpuno drukčije emocije naspram Los Blancosa, pod uvjetom da je bio iskren.

"Postati dio Reala, to je ispunjenje sna", kazao je Enrique u srpnju 1991. godine.

"Uvijek se isplati doći u ovaj tim, iako je transfer bio 15 posto manji od onoga u Barcelonu. Neću sada govoriti je li bilo, ekonomski gledano, boljih ponuda, ali ja sam ponosan što sam sada u Realu, jer to je mjesto gdje sam oduvijek želio biti", kazao je tada Enrique za Marcu.

Međutim, Enrique je vrlo brzo i iznimno lako zaboravljao na svoju ''naklonost'' prema Realu.

Čim je napustio kraljevski klub, kazao je kako je on uvijek bio navijač Barcelone.

"Uvijek sam bio Barcelonin fan. Sporting Gijon na prvome mjestu, a odmah nakon toga Barcelona. Nakon što sam napustio Real, nazvao sam svoga brata i rekao da ćemo tek sada stvarno uživati", kazao je svojevremeno.

Svoj antagonizam naspram madridskog kluba kasnije je nastavio naglašavati te je čak izjavio kako, s protekom vremena, sam sebe nije mogao prepoznati na slikama u bijelome dresu.

Luis Enrique, Raul, Zidane, Figo - Jedino se za Raula može kazati kako je istinski Madridista

Ipak, Marca podsjeća kako je Luis Enrique istinski bio razočaran kad je trebao otići iz Reala, jer je bio svjestan kako se radi o velikome klubu, a ne, kako tvrdi Gerard Pigue, o klubu koji u Španjolskoj sve diktira.

"Nemam ništa protiv igrača Reala. Mnogi su moji prijatelji s kojima se šalim i kartam. Ali ne volim vrijednosti koje taj klub promovira. Ne volim ljude koji sjede u loži, jer ti isti ljudi vuku konce u našoj državi. Ne volim te ljude, jer su oni krivi zašto vlasti progone Messija i Neymara zbog poreza, a istovremeno Cristiana Ronalda tretiraju drugačije", poručio je Pique nakon nedavne prijateljske utakmice u kojoj je Španjolska pobijedila Francusku, a Crvena furija je nastupila u bijelome dresu.

Kopirati
Drag cursor here to close