Rizin

Cro Cop nokautirao Aliakbaria i osvojio Grand Prix

Sport / Flash | 31. 12. 2016. u 11:30 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska i svjetska legenda borilačkih vještina 42-godišnji Mirko "Cro Cop" Filipović osvojio je Rizinov Grand Prix u japanskoj Saitami nakon što je u subotu u finalu poslije dvije minute borbe pobijedio 29-godišnjeg Iranca Amira Aliakbaria.

Filipović je lijevim krošeom prvo uzdrmao Iranca, a potom ga je oborio na tlo i nakon još dva udarca sudac je prekinuo meč. Mirko Filipović u suzama je proslavio pobjedu te je izjavio da je neopisivo sretan i ponosan zbog osvajanja Grand Prixa.

''Hvala svima na podršci i porukama koje su mi pristizale posljednjih dana. Bile su ovo za mene najteže pripreme do sada jer sam imao problema s ozljedama, no unatoč njima - pojas je sada tu. Pojas posvećujem svom sinu Ivanu koji će uskoro napuniti 14 godina'', izjavio je Mirko Cro Cop nakon završetka borbe.

Kao pobjednik Rizinovog GP-a, Cro Cop je osvojio 350.000 američkih dolara, dijamantni sat te pokal i pojas prvaka za 2016. godinu. Podsjećamo, legendarni Hrvat isti je pojas osvojio 2006. godine.

Iranski borac je bivši svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskim stilom iz 2010. godine (kategorija do 96 kg), i on je u polufinalu nakon dvije runde po pet minuta sudačkom odlukom svladao Rusa Valentina Moldavskog.

Nekoliko sati ranije, u polufinalu, Mirko Filipović je poslije 50 sekundi borbe pobijedio estonskog gorostasa Kaida "Baruta" Hoovelsona. Baruto, koji je visok 198 cm i ima čak 180 kilograma, na početku borbe završio je u klinču sa hrvatskom legendom, a onda je Filipović udarcem koljenom u jetru nokautirao bivšeg sumo borca.

Kopirati
Drag cursor here to close