I Mostar

Cijeli svijet je trčao za one koji ne mogu

Trčao je cijeli svijet, svi u isto vrijeme, u ponoć, jutro, usred dana…, i samo za jedan cilj – prikupiti sredstva za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine.
Sport / Flash | 07. 05. 2018. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 100.000 registriranih trkača na više od 200 lokacija u 66 zemalja svijeta pretrčalo je u nedjelju ukupno 934.484 kilometra u okviru Wings for Life World Run, jedne od najinspirativnijih utrka ikada.

Trčao je cijeli svijet, svi u isto vrijeme, u ponoć, jutro, usred dana…, i samo za jedan cilj – prikupiti sredstva za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine.

Ove godine su globalne šampionske granice pomjerili švedski sportaš Aron Anderson koji je u kolicima prešao 89,85 kilometara i Portugalka Vera Nunes sa pretrčanih 53,78 kilometara, priopćeno je iz Red Bulla.

Trčala je i Bosna i Hercegovina. Grupno, stotine njih sa mobilnom aplikacijom i ispred virtualnog presretačkog vozila, u četiri bh. grada organizirane su grupne utrke sa mobilnom aplikacijom u okviru Univerziteta Sarajevo, Zenica, Tuzla te Sveučilišta Mostar koji su za po 50 svojih studenata uplatili kotizacije, dok ih je mostarsko uplatilo za stotinu.

Pobjednik App Runa Sarajevo je Tulić Muhamed, Adi Čičak u Mostaru, Mehmed Smajić u Tuzli, a u Zenici je to bio Jasmin Pajević.

Tri milijuna eura prikupljenih širom svijeta prikupljeno je i uplaćeno u Wings for Life Fondaciju kako bi se ta sredstva koristila za pronalazak lijeka za ozljedu leđne moždine.

Fondacija Wings for Life već godinama prikuplja sredstva za istraživanje, a 2014. godine su došli na ideju kako da pokrenu cijeli svijet da bi se čuo glas onih koji ne mogu trčati, priopćeno je.

U svijetu je petu godinu zaredom neopisivo zajedništvo još jednom srušilo sve poznate i nepoznate granice te ispisalo novu priču koja je uzdrmala cijeli svijet.

Datum za sljedeću utrku je već određen. To je 5. svibanj 2019. godine. Za sve informacije pratite stranicu www.wingsforlifeworldrun.com.

Kopirati
Drag cursor here to close