Preostaju tek dva kandidata

Calgary odustaje od ZOI 2026. godine?

Čini se da će Calgary, koji je već bio domaćin Igara 1988. godine odustati jer savezne vlasti odbijaju financijski podržati projekt.
Sport / Flash | 30. 10. 2018. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako odluka pada tek u rujnu sljedeće godine, izgleda da će za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2026. godine konkurirati samo dva kandidata jer će kanadski grad Calgary najvjerojatnije odustati zbog nedovoljne potpore države.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je nedavno s liste od sedam kandidata “skinuo” četiri grada, zadnji je otpao turski Erzurum, a ostali su Stockholm, Calgary i zajednička talijanska kandidatura Milana i Cortine d’Ampezzo, javlja Hina.

No, čini se da će Calgary, koji je već bio domaćin Igara 1988. godine odustati jer savezne vlasti odbijaju financijski podržati projekt. Taj kanadski grad tek treba odlučiti jesu li njegovi žitelji za domaćinstvo ZOI 2026 jer je za 13. studenoga pripremljen referendum. Gradonačelnik Calgarya Naheed Nenshi ustvrdio je da bez potpore kanadske vlade grad ne može sam organizirati tako velik događaj.

I preostale dvije kandidature nisu bez problema – nedavnom promjenom vlasti u Švedskoj Stockholm je ostao bez državne potpore, a u Italiji se iz prvotne trojne kandidature povukao Torino.

Kopirati
Drag cursor here to close