Nakon 16 sati plivanja

Britanski sportaš umro pokušavajući preplivati La Manche

Sport / Flash | 29. 08. 2016. u 14:47 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski sportaš Nick Thomas (45) izgubio je život u pokušaju da prepliva kanal La Manche, prenosi Anadolu Agency (AA).

Thomas je u svom sportskom poduhvatu namjeravao trčati, voziti bicikl i plivati sve od Marble Archa u Londonu do Arc de Triomphe (Trijumfalna kapija) u Parizu.

On je izgubio život nakon što je plivao skoro 16 sati, potvrđeno je iz britanske Plivačke federacije. Ekipa za podršku i pomoć ovom sportašu izvukla ga je iz vode na oko milju udaljenosti od francuske obale. Plivač je bio bez svijesti.

"Umro je radeći ono što voli. Thomas je preminuo nekoliko kilometara daleko od francuske granice. Tim podrške ga je preuzeo i odveo u Calais. Nažalost, tamo je proglašen mrtvim", priopćeno je.

La Manche, dio Atlantskog oceana koje odvaja Veliku Britaniju od Francuske te spaja Atlantski ocean i Sjeverno more, dug je oko 563 kilometara.

Kanal je mnogim sportistima pravi izazov iako Francuska ne podržava plivanje kanalom u svojim teritorijalnim vodama zbog gustog morskog prometa i često otežanih vremenskih uvjeta.

Kopirati
Drag cursor here to close