Debakl

Brazil nije prošao ni skupinu Copa Americe

Sport / Flash | 13. 06. 2016. u 06:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije godine nakon neoprostive sramote, katastrofe od Njemačke u polufinalu SP-a na domaćem terenu (1:7), Brazil se pošteno izblamirao i na Copa Americi, prvenstvu obiju Amerika u SAD-u.

Porazom u trećem kolu skupine B od Perua, za koji je jedini gol u 75. minuti postigao Raul Ruidaiz, momčad izbornika Dunge završava natjecanje nakon tri utakmice u grupi, s po jednim porazom, remijem (Ekvador 0:0), te pobjedom, ali protiv nižerazrednog Haitija (7:1).

<iframe width="500" height="281" src="https://www.youtube.com/embed/tUlefwBgXI4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dunga je za Copu složio momčad bez dosta asova (David Luiz, Marcelo, Douglas Costa, Oscar, Roberto Firmino, Neymar), ali nitko u Brazilu nije očekivao da ekipa s Danijem Alvesom, Mirandom, Filipeom Luisom, Marquinhosom, Casemirom, Gansom, Willianom, Lucasom Mourom, Philippeom Coutinhom, Hulkom, te nizom zvijezda iz brazilske lige, ne prođe skupinu.

Dalje zato ide Peru, te Ekvador, koji je u zadnjem kolu pobijedio Haiti 4:0 uz golove Ennera i Antonia Valencie, Ayovia i Noboe, prenosi Index.hr.

Copa America inače je prvenstvo Južne Amerike, ali se ove godine, povodom 100. obljetnice CONMEBOL-a, igra kao prvenstvo zemalja Sjeverne i Južne Amerike te se prvi put natjecanje odvija izvan Južne Amerike, točnije u SAD-u.

Kopirati
Drag cursor here to close