Ministar MUP RH

Božinović o neredima nogometnih navijača u Plzenu

On je u petak u Opatiji istaknuo da je policija kontaktirala kolege iz Češke prije utakmice i upozorila ih na rizične skupine i pojedince, prenosi Hina.
Sport / Flash | 15. 02. 2019. u 14:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova u Republici Hrvatskoj  Davor Božinović je komentirajući nerede nogometnih navijača u Plzenu, gdje je zagrebački Dinamo u četvrtak izgubio od plzenske Viktorije, rekao da hrvatska policija, kad dobije službeno izvješće i dokumentaciju češke policije o počiniteljima, može pokrenuti postupak sankcioniranja te da će to sigurno i učiniti. 

On je u petak u Opatiji istaknuo da je policija kontaktirala kolege iz Češke prije utakmice i upozorila ih na rizične skupine i pojedince, prenosi Hina. 

-Počinitelji su pušteni nakon policijske obrade u Češkoj, znamo o kome se radi, a kad se vrate na potezu je hrvatska policija - rekao je ministar Božinović. 

Uoči, ali i za vrijeme utakmice u Plzenu došlo je do sukoba između Bad Blue Boys  (BBB) i češke policije. Policija je oko dva sata prije početka susreta pred stadion dopratila oko 1500 navijača Dinama, no samo njih 400-tinjak je imalo ulaznice pa je došlo do sukoba. Nezadovoljni zbog nepuštanja na stadion, BBB-ovci su napali malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje. Kako je češkoj policiji vrlo brzo stiglo pojačanje, situacija se smirila nakon 15-ak minuta. No, do sukoba je došlo i nakon što je utakmica počela jer nisu svi navijači mogli na stadion. 

Kopirati
Drag cursor here to close