Aubameyang pod kaznom

Borussia suspendirala najboljeg strijelca: Drama u klubu!

Sport / Flash | 03. 11. 2016. u 13:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon što je dortmundska Borussija suspendirala svog najboljeg igrača Pierre-Emericka Aubameyanga za utakmicu Lige prvaka (u kojoj je pobijedila Sporting 1:0) nagađa se zbog čega se klub odlučio na takav potez.

“Trener je tako odlučio, riječ je o internim stvarima”, kazao je izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke.

S završetkom utakmice na Signal Iduna Parku, završila je i suspenzija.

“Bila je to interna mjera, potrebna s našeg gledišta. Sad je tome kraj”, izjavio je Borussijin trener Thomas Tuchel.

Bild je objavio kako je Aubameyang suspendiran jer se igrao mobitelom na klupskom sastanku, no ta priča nije potvrđena. Suspenzija je potaknula priče kako se gabonski napadač zasitio Dortmunda i ove zime pod svaku cijenu želi otići iz kluba, a zainteresirani su Manchester City i madridski Real.

Otišao na izlet

Aubameyang je, po svemu sudeći, prekršio klupsku disciplinu. Ponedjeljak je igračima bio slobodan dan, a brzonogi napadač je na slobodan dan “pobjegao” u Italiju. Čak je u utorak ujutro, dan prije utakmice viđen u Milanu iako je igračima jasno naznačeno da ne smiju napuštati Njemačku uoči važnog dvoboja, prenosi Net.hr.

Suspendirani igrač nije dočekao kraj utakmice protiv Sportinga na tribinama, otišao je ranije iz Westfallen Arene, a ostatak večeri proveo u društvu obitelji.

Ove sezone je u 13 nastupa zabio već deset golova.


Ferrari Pierre-Emericka Aubameyanga čekao je ispred stadiona...

Majstor samopromocije

Spiegel online piše danas kako je Aubameyang pravi majstor promocije vlastitoga imidža. Nazivajući ga Pierre-Emerick Capone, Spiegel zaključuje kako je Aubameyang točno znao da će ga 'svi' tražiti na tribinama te se za utakmicu svoga kluba protiv Sportinga odjenuo u stilu mafijaša iz Chicago 30-tih godina prošloga stoljeća, s autentičnim šeširom i odijelom.

Ovaj ubojiti strijelac i ranije je bio sklon maskiranju u razne likove - od Spidemana do Batmana.

Ovaj put, baš kao u mafijaškim filmovima, vladalo je čelično pravilo šutnje - svi su znali da nešto nije u redu, ali nitko nije želio kazati što točno.

Spiegel navodi i glasine koje su kružile o sukobu Aubameyanga s trenerom Tuchelom, kojega u ovome trenutku mnogi smatraju najboljim nogometnim trenerom u Bundesligi, ali poznatom po svojoj tvrdokornosti i strogosti.

Sportski direktor Borussije Michael Zorc u potpunosti stoji iza Tuchela i njegovih odluka, a ukoliko jedna od najvećih klupskih zvijezda dobije ovakvu suspenziju, onda je jasno koja su pravila igre...

Kopirati
Drag cursor here to close