Značajni studentski projekt

Blaž Slišković otvorio Sveučilišnu malonogometnu ligu

Ove godine u ligi sudjeluje 11 ekipa sa 150 sa svih fakulteta Sveučilišta u Mostaru te momčadi Studentskog zbora i Studentskog centra, priopćeno je.
Sport / Flash | 26. 02. 2018. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišna malonogometna liga koju tradicionalno organizira Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru započela je danas u Arena Sport Centru Mostar.

Početni udarac u čast svečanosti otvorenja izveo je trener HŠK Zrinjskog Mostar Blaž Slišković.

''Iznimno mi je zadovoljstvo što su me studenti izabrali da otvorim ovaj turnir. Ovakve projekte svi trebamo podupirati, s tim da mladim ljudima svakako trebamo dati priliku da se razvijaju i kroz šport, a ne samo kroz učenje'', izjavio je Slišković.

Ove godine u ligi sudjeluje 11 ekipa sa 150 sa svih fakulteta Sveučilišta u Mostaru te momčadi Studentskog zbora i Studentskog centra, priopćeno je.

''Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru posebno podupire ovakve projekte zbog važnosti športa u studentskom životu. Liga je do sada uvijek bila jako posjećena što nas dodatno motivira na samu organizaciju projekta koji je iz godine u godinu sve bolji'', rekao je predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić.

U prvom kolu odigrane su ukupno tri utakmice. U prvoj utakmici ekipa Studentskog zbora pobijedila je ekipu Studentskog centra rezultatom 8:2. Momčad Filozofskog fakulteta u drugoj je utakmici nadigrala momčad Pravnog fakulteta rezultatom 2:1, dok su u zadnjoj utakmici studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike nadvladali Medicinski fakultet zabivši tri pogotka bez ijednog primljenog, stoji u priopćenju.

''Po uzoru na Ligu prvaka, utakmice će se održavati dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom s početkom u 11 sati. U idućem susretu koji je planiran 28. veljače na rasporedu su utakmice Građevinskog protiv Ekonomskog fakulteta te Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti'', poručio je koordinator za šport i Sveučilišnu malonogometnu ligu Studentskog zbora Grgur Ćorić.

Za najbolje ekipe na Sveučilištu, kako tvrde organizatori, osigurane su bogate novčane nagrade, tako će prvoplasiranom sastavu pripast će 2.000 KM, drugoplasiranom 1.000 KM, a trećeplasiranom 500 KM. Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru zahvaljuje sponzorima Croatia osiguranju i Leda d.d. Široki Brijeg koji su podržali ovu studentsku aktivnost.

Kopirati
Drag cursor here to close