Hydro-XY Stanozolol

Bild: Ćatić pao na doping testu, ostaje i bez titule

Sport / Flash | 16. 04. 2016. u 12:35 Z.S

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopinški skandal pogodio je Njemačku nakon što je javljeno da je bh. boksačka legenda pala na doping testu.

Boksač podrijetlom iz Blagaja, Adnan Ćatić, koji je u svijetu boksa mnogo poznatiji kao Felix Sturm, pao je na doping testu kojem je bio podvrgnut nakon velike pobjede u borbi za svjetsku titulu protiv Fedora Čudinova.

Podsjetimo, u spektaklu u Konig Pilsener Areni u Oberhausenu u Njemačkoj, Ćatić je uzvratio Čudinovu za poraz iz prošle godine kada mu je Rus oduzeo titulu nakon 12 rundi podijeljenom sudačkom odlukom.

Njemačkom boksu tako prijeti veliki dopinški skandal, jer Ćatić tek treba biti pozitivan i na B nalazu koji će sigurno zatražiti.

"Cijela situacija je vrlo smiješna. Javili su samo meni i treneru da sam pozitivan. Kunem se da nisam uzimao ništa nedopušteno. Moja savjest je čista. Uzimam odvjetnika i idem u borbu", rekao je Ćatić za Bild.

Njemački mediji prenose kako je boksač pao na anaboličku supstancu Hydro-XY Stanozolol. Riječ je o nedozvoljenoj supstanci koju često koriste bodybuilderi u izgradnji svog tijela.

Ćatić (37) je u veljači po peti put u svojoj karijeri postao svjetski prvak, čime je oborio vlastiti rekord postavši prvi Nijemac s toliko osvojenih svjetskih titula.

 

Kopirati
Drag cursor here to close