Projekt ''Budi inspiracija''

Biciklistička posjeta povijesnim mjestima u BiH

Biciklistička vožnja predstavlja jednu od aktivnosti projekta ''Budi inspiracija'' u tijeku koje će učenici i profesori srednjih škola posjetiti različite povijesne lokalitete u Mostaru, Konjicu, Tarčinu i Sarajevu.
Sport / Flash | 10. 10. 2019. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivnost “Biciklistička posjeta historijskim mjestima“  održava se od 12. do 13. listopada 2019. godine u tijeku koje će učenici srednjih škola posjetiti Mostar, Konjic, Tarčin i Sarajevo. 

Projekt ''Budi inspiracija'' je posvećen kreiranju većeg nivoa razumijevanja među mladima o različitim narativima konflikta u BiH i izgradnji suradnje između mladih koji dolaze iz različitih etničkih sredina u borbi protiv etno-nacionalističke retorike, stoji u PR priopćenju.

Biciklistička vožnja predstavlja jednu od aktivnosti projekta ''Budi inspiracija'' u tijeku koje će učenici i profesori srednjih škola posjetiti različite povijesne lokalitete u Mostaru, Konjicu, Tarčinu i Sarajevu. U tijeku posjeta, učenici će se sresti sa predstavnicima lokalnih zajednica, ratnim veteranima i predstavnicama lokalnih udruženja žena, kako bi čuli njihove priče i viđenja incidenata koji su se desili na tim mjestima. Aktivnost će biti realizirana u periodu od dva dana. 

Projekt ''Budi inspiracija'' se sastoji od niza aktivnosti koje uključuju rad sa srednjoškolcima, studentima i mladim političarima, u tijeku kojih sudionici imaju prilku da kroz predavanja i praktične simulacije nauče o procesima suočavanja s prošlošću, te da svoja znanja primjene na terenu kroz kreativni rad, projekte i akcije. Biciklistička posjeta povijesnim mjestima predstavlja jednu od akcija.

Inače, aktivnost se realizira u okviru projekta “Mobilizing Youth for Reconciliation – Be the Inspiration” (Animiranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija) koji je podržan od strane Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID), a implementira ga Nacionalni Demokratski Institut (NDI) u suradnji sa Inicijativom mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BiH) i Fondacijom INFOHOUSE. 

Kopirati
Drag cursor here to close