Admiral Pitka Recon Challenge 2019

Bh. vojnici natječu se na jednome od najtežih izviđačkih izazova u svijetu

Počelo natjecanje ''Admiral Pitka Recon Challenge 2019'' u Estoniji - Pripadnici OS BiH spremni za četverodnevni izviđački izazov.
Sport / Flash | 07. 08. 2019. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: OS BiH / Naši vojnici na izviđačkom natjecanju u Estoniji

Natjecanje ''Admiral Pitka Recon Challenge 2019'' na kojem i ove godine sudjeluju Oružane snage Bosne i Hercegovine uz 29 četveročlanih izviđačkih timova iz 13 različitih zemalja, počelo je 5. kolovoza 2019. godine u okrugu Valga u Estoniji.  

Ove godine Oružane snage BiH i Bosnu i Hercegovinu predstavlja sedam pripadnika OS BiH, od kojih jedan četveročlani tim s podrškom i jedan predstavnik OS BiH u trilateralnom timu Bosna i Hercegovina – Estonija - SAD.

Foto: OS BiH / Naši vojnici na izviđačkom natjecanju u Estoniji

Natjecanje ''Admiral Pitka Recon Challenge'' jedan je od najtežih izviđačkih izazova u svijetu na kojem Oružane snage BiH sudjeluju već treći put, a u dosadašnjim natjecanjima postizali su zavidne rezultate.

Predstavnici OS BiH se osjećaju dobro i spremni su za još jedan neprekidni četverodnevni izviđački izazov, koji uključuje prelazak nepoznatog terena sa prirodnim i vještačkim preprekama te rješavanje izviđačkih zadataka uz upotrebu svih vojničkih vještina', navod se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

I ove godine sudjelovanje predstavnika OS BiH podržano je od strane Ureda za obrambenu suradnju (ODC) Veleposlanstva SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Foto: OS BiH / Naši vojnici na izviđačkom natjecanju u Estoniji
Kopirati
Drag cursor here to close