Nova Formula

Bernie ostaje, cijene ulaznica padaju, promjena medijskog koncepta

Sport / Flash | 11. 09. 2016. u 11:16 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodaja Formule 1 američkoj kompaniji Liberty Media nije isključivo stvar odnosa među milijarderima, nego bi trebala imati i revolucionarne konceptualne promjene unutar ovog iznimno popularnog 'adrenalinskog cirkusa'

Ovaj posao vrijedan 7,5 milijardi eura trebao bi se u proljeće 2017. u potpunosti formalno i pravno okončati, a američki medijski gigant preuzet će kormilo Formule 1 od CVC Capitalsa.

Neke od važnih novosti već su signalizirane, a za dosta njih se može kazati kako su logičan korak u razvoju ovog unosnog posla.

Cijene kompleta ulaznica za jedan vikend mogle bi pasti na tek četvrtinu sadašnjeg iznosa koji morate platiti. Sadašnjih maksimalnih 600 eura kasnije će ljubitelje stajati 'tek' 150 eura. Osim toga, bit će još više utrka u Europi.

Liberty Media je također timovima Formule 1 signalizirala mogućnost kupovine dionica, čime bi postali suvlasnici Formula One Group.

'Broj 1' Formule, Bernie Ecclestone (85), trebao bi ostati još tri godine na poslu, ali sada i on dobiva šefa, koji se zove Chase Carey (62).

Televizijska prava na koja u Europi ugovore imaju RTL i Sky, od 2017. godine ući će u novu, ovome vremenu prikladniju fazu. Formula 1 bit će dostupna putem socijalnih mreža i pametnih telefona. Korisnici će moći kupiti različite pakete apps-a za svaku utrku.

Vozači će također moći aktivnije sudjelovati u socijalnim mrežama nego do sada. Zabrana koju je Ecclestone izrekao Lewisu Hamiltonu za Snapchat, također prestaje 2017.

Na ovaj bi način Formula 1 trebala biti još atraktivnija za publiku, oglašivače i investitore, a vozači 'dostupniji' fanovima. Ipak, nikad ne treba zaboraviti kako u pozadini svega magovi profita 24 sata na dan osmišljavaju načine i modele kako da čitav 'cirkus' uvuku u mašineriju proizvodnje novca za vlasnike. To su oni ljudi za koje se obično kaže - znam da me vara, ali ga lijepo slušat'.

Kopirati
Drag cursor here to close