izbor sportaša godine

Beljo o izboru: "Zar nisam zaslužio da, barem, uđem u konkurenciju?"

Sport / Flash | 16. 12. 2015. u 11:53 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sinoćnjoj manifestaciji u Sarajevu za najboljeg sportaša u BiH, po izboru Nezavisnih novina i BHRT-a, proglašen je Amel Tuka, a Damir Beljo dobio je nagradu za fair-play.

Kako je za Bljesak.info kazao Beljo, europski prvak u kruzer kategoriji, Tuka je svoju nagradu apsolutno zaslužio, no smeta mu što se njegovo postignuće, obrana naslova u jednoj od najjačih boksačkih verzija na svijetu (WBO) nije zaslužilo da uopće uđe u konkurenciju.

Također, ogorčen je i što se njegov potez za koji smatra da je posve normalan, prekidanje zvižduka na himnu BiH u Širokom Brijegu, toliko potencira, pogotovo jer nema veze sa sportom.

Stoga se Beljo putem svog Facebook profila i putem portala Bljesak.info obratio javnosti, a njegovo priopćenje, uz male gramatičke korekcije, donosimo u cijelosti.

'Jučer u Sarajevu, točnije na Ilidži, održan je 15. izbor najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine.

Organizacija je bila na visokom nivou i imao sam čast da prisustvujem tom događaju i čestitam organizatorima na lijepom eventu. Čak sam i dobio nagradu ali o tome ću malo kasnije.

Prvo čestitam svima od srca na nagradama koje su dobili i uistinu jako uspješna godina za BiH sport! Posebno čestitam Amelu Tuki na više nego zasluženoj tituli najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine za godinu na izmaku.

Ja sam dobio nagradu za FAIR -PLAY ali ne fair-play u ringu gdje sam polomio obje šake da obranim EUROPSKU TITULU u najjačoj verziji na svijetu ( WBO ) i Bogu hvala, a i publici koja me je nosila, to sam uspio, no nisam za to nagrađen nego za nešto što nema veze sa sportom. Nagrađen sam za "fair-play", ali izvan ringa.

Meni je Bog posebno blagoslovio ovu 2015. godinu u kojoj sam uspio ostvariti rezultate, dosada najbolje u Bosni i Hercegovini u profesionalnom boksu jer sam u Berlinu, 06.03.2015 uspio postati EUROPSKI PRVAK i kasnije obranio u Širokom Brijegu EUROPSKI NASLOV te postao jedan od najozbiljnijih izazivača za svjetski naslov, ali ono još važnije Bog me je blagoslovio i privatno jer sam se u ovoj godini oženio sa ženom koju volim i evo Bog nam je podario da je trudna i da mi nosi sina ! Tu sam šampion i Bogu hvala!

Vraćam se opet na jučerašnji događaj iz Sarajeva jer smatram da sam trebao biti u konkurenciji za najboljeg sportaša u godini na izmaku, naravno da ne mogu i ne zaslužujem da sam ispred Amela Tuke jer uistinu je napravio veliku stvar za sport, ali mislim da sam svojim rezultatima zaslužio biti u konkurenciji jer sam u najtežem sportu na svijetu ( po stručnim istraživanjima ) uspio uzeti EUROPSKO ZLATO i OBRANITI GA te postati jedan od najozbiljnijih izazivača za SVJETSKI TRON!

Nažalost u mom slučaju sport je gurnut u drugi plan, a nešto što nema veze sa sportom je ispred toga... Nadam se da me nećete krivo razumjeti i osuđivati, opet čestitam svima od srca jer kažem mene je Bog obdario, po meni, važnijim stvarima i ja ću nastaviti da grizem u sportu i dat ću sve od sebe da dođem do svog cilja a korak sam do njega !

Hvala svima sto mi pružate podršku i Bog vas sve blagoslovio!', poručio je Beljo svojim simpatizerima i cjelokupnoj BiH javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close