Oprez na Pecari

Barić: Respektiramo Čapljinu, danas nema lake utakmice

Sport / Flash | 21. 09. 2016. u 07:16 Ivan Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastup u Kupu Bosne i Hercegovine, najmasovnijem nogometnom natjecanju u državi, nogometaši Širokog Brijega započet će domaćom utakmicom 1/16 finala protiv federalnog prvoligaša iz Čapljine. Momčad Branka Karačića je apsolutni favorit u ovom susretu i sve osim rutinske pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Međutim, Širokobriježani susret protiv Čapljine ne dočekuju u mirnoj atmosferi. Razlog je, dakako, nesretan poraz od Radnika u Bijeljini nakon poklonjenog i realiziranog jedanaesterca za domaće u trećoj minuti sudačke nadoknade. Iako je glavni sudac Admir Šehović iz Sarajeva zbog te lakrdije, do okončanja postupka, već dobio suspenziju od tri utakmice, momčadi Širokog Brijega bod(ove) nitko neće vratiti.

''Teško se pomiriti s tom činjenicom. Ostaje žal jer smo nepravedno zakinuti za tri boda s kojima bi sada bili u samom vrhu ljestvice. No, vjerujem kako ćemo sadašnju ljutnju pretvoriti u jednu veliku motivaciju pred posljednje dvije utakmice prvog dijela prvenstva'', rekao je za Bljesak.info Stefan Barić, 25-godišnji Splićanin na kojeg trener Branko Karačić sve ozbiljnije računa u svojim planovima.

Danas nema lake utakmice

Upravo bi hitronogi Barić trebao biti jedan od ključnih Karačićevih igrača u susretu protiv Čapljine. U Širokom Brijegu odlično poznaju momčad Čapljine, redovno igraju pripremne utakmice, tako da ne bi trebali imati problema protiv momčadi koja trenutno zauzima tek 14. mjesto u 1. ligi FBiH.

''Svakoga respektiramo, danas nema lake utakmice. Momčad Čapljine zaslužuje maksimalni respekt ali mi smo puno kvalitetnija momčad i mislim kako neće biti problema u današnjoj utakmici'', istaknuo je Barić uz poruku kako Široki Brijeg ima velike ambicije u ovom natjecanju.

Barić je na Pecaru došao iz Slavije uoči nove sezone kao zamjena za Nigerijca Goodnessa Ajayija kojeg je Rijeka s posudbe vratila nazad u svoje redove. No, ovaj izdanak Hajdukove omladinske škole pravu je priliku dobio tek u nekoliko posljednjih susreta, ponajviše nakon ozljede Ivana Crnova.

''Zasad sam zadovoljan. Počeo sam dobivati pravu minutažu. Vjerujem kako ću nastaviti uzlaznom putanjom u svojoj igri i tako opravdati trenerovo povjerenje. Svjestan sam svojih kvaliteta, mogu još dosta toga pokazati, kazao je Barić za Bljesak.info.

Široki Brijeg vrijedi više

Nakon Čapljine, Širokobriježani će u nedjelju u velikom derbiju dočekati Sarajevo, velikog suparnika koji je uvijek loše prolazio na Pecari. Bit će to okršaj trenutno sedmoplasirane protiv drugoplasirane momčadi u ligi.

''Znam da malo ružno zvuči to sedmo mjesto. U dosadašnjih devet odigranih kola imali smo neke glupe i nerazumljive kikseve u, može se reći, dobivenim utakmicama i osvojenim bodovima. Ne znam kako to objasniti ali sigurno vrijedimo više nego ljestvica pokazuje. Protiv Sarajeva nas zanima samo pobjeda s kojom ćemo vjerujem otvoriti niz uspješnih rezultata koji će nas dovesti u sami vrh, tamo gdje nam je i mjesto'', poručio je Barić.

Utakmica na Pecari, kao i velika većina utakmica 1/16 finala Kupa BiH, počinje u 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close