četiri edukacije

Antidoping edukacije u Mostaru - dobar znak za mlade sportaše

Sport / Flash | 26. 02. 2016. u 13:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine nastavila je edukacijske aktivnosti ovotjednim predavanjima u Mostaru.

Prvo predavanje održano je u srijedu u prostorijama Sportskog saveza grada Mostara za judo klub 'Borsa' i boksački klub 'Zrinjski' tijekom kojeg je uposlenik Agencije mr. Sead Mulić prisutne sportaše upoznao s izmjenama u novom Svjetskom antidoping kodeksu i njihovim pravima i obvezama tijekom doping kontrole koje iz njega proističu, priopćeno je iz Agencije za antidoping kontrolu.

U četvrtak je održanopredavanje učenicima III. razreda Gimnazije Mostar, s naglaskom na štetni utjecaj dopinga na organizam i probleme vezane za uzimanje suplemenata.

Čelnici gimnazije, direktorica Ankica Čović i njen zamjenik Haris Idriz, su prepoznali značaj ovih tema za svoje učenike i uputili poziv na koji se Agencija za antidoping kontrolu odazvala.

S obzirom na veliko zanimanje za ovo predavanje kojem je nazočilo 138 učenika iz šest odjeljenja, edukacijaje održana u dva termina.

Antidoping edukacija je nastavljena novim predavanjem u prostorijama Sportskog saveza grada Mostara, za klub vodenih sportova 'Orka', plivački klub 'Velež' i boksački klub 'Mostar'.

Ovaj ciklus edukacija u Mostaru zatvoren je predavanjem za mlade košarkaše KK 'Sparsa' na inicijativu trenera Dženana Šute.

Predavanje posebno prilagođeno uzrastu mladih košarkaša s fokusom na opasnosti konzumiranja suplemenata, a koje mladi sportaši sve češće konzumiraju bez prethodnog informiranja i konsultacija s liječnicima.

''Agencija za antidoping pozdravlja inicijative odgovornih koji su prepoznali opasnosti korištenja dopinga i koji su nas pozvali da održimo ova edukativna predavanja. Ovakve akcije su dobar znak i poticaj za širenje edukativnih aktivnosti na sve kategorije sportaša, a posebno najmlađe koji tek ulaze u svijet profesionalnog sporta'', priopćeno je iz Agencije za antidoping kontrolu.

Kopirati
Drag cursor here to close