Austrija

Andrija Radoš osvojio prvu zlatnu medalju za BiH na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama

Sport / Flash | 19. 03. 2017. u 19:43 Z.D.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alpski skijaš Andrija Radoš osvojio je prvu zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji.

Radoš je u disciplini superveleslalom slavio ispred Dušana Stefanova iz Srbije i Robinsona Kyla iz SAD-a.

Radoš, kojem su ovo prve olimpijske igre, s ponosom je rekao da je to njegov najsretniji trenutak u životu.

''Kad sam završio utrku, nisam vjerovao da je zlato moje. Hvala mom treneru Rusku, s kojim sam zadnja tri mjeseca radio na Vlašiću. Hvala izborniku Ognjenu koji mi je ovdje unio samopouzdanje. U BiH se vraćam sa zlatom, ali želim medalju i u veleslalomu. Nisam još ovdje sve završio'', kazao je Radoš.

Izbornik Ognjen Glamočanin je kazao da je Radoš još u preliminarnim utrkama pokazao da je u Austriju došao spreman.

''Andrija je poslušao moje savjete, jer već dva dana ovdje pada kiša i svaka greška mogla je biti kobna. Zato smo se prilagodili uvjetima staze. Andrija ima zlato oko vrata. Nadam se da je ovo samo početak naših osvajanja medalja. Prva medalja, pa prvo zlato, dala nam je još veće samopouzdanje'', rekao je Glamočanin.

Druga predstavnica BiH, koja je danas nastupila, Tanja Glavočević osvojila je četvto mjesto također u supervelslalomu.

Natjecanje se u ponedjeljak nastavlja preliminarnim utrkama u veleslalomu gdje će nastupiti: Edna Šunjić, Merima Osmanović, Tanja Glavočević, Harun Tanović, Spomenko Martinović i Andrija Radoš.

Prema programu natjecanja u ponedjeljka će bh. natjecatelji nastupiti i u kvalifikacijskih utrkama u nordijskom trčanju u disciplini 1.000 m. Nastupit će: Hiba Sultanović, Selmedina Berišaj, Sanela Ćorović, Kristina Klačar, Edita Berišaj, Njegoš Mihailović, Nemanja Šević, Radenko Savanović i Josip Adžaip, priopćeno je iz Specijalne olimpijade BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close