daj-što-daš

Alen Halilović u rangu deset najvećih promašaja HSV-a

Sport / Flash | 25. 01. 2017. u 22:25 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je raniji hrvatski reprezentativac i velika sportska nada, Alen Halilović, zaboravio igrati nogomet i našao se u iznimno rizičnome trenutku karijere, njegov klub HSV traži način da ga se riješi po svaku cijenu.

Potvrđujući kako je njegov odlazak na posudbu u španjolski UD Las Palmas praktično gotova stvar, Bild Halilovića svrstava u deset najvećih promašaja HSV-a.

Ovaj list navodi kako će Halilović prvo na posudbu (aranžman vrijedan milijun eura), a ukoliko ga novi klub kasnije bude želio otkupiti, cijena je četiri milijuna.

Uzme li se u obzir da ga je HSV od Barcelone otkupio za pet milijuna, može se kazati kako će se ovaj klub 'namiriti', ukoliko računica u konačnici bude točna.

Halilović će pamtiti HSV po 164 minute provedene na terenu, što u Bundesligi, što u kupu Njemačke.

Bild donosi listu igrača s kojima je HSV imao sličnu situaciju kao s Halilovićem.

1. Marcus Berg - došao 2009. godine za 10 milijuna iz FC Groningena. U 54 ligaške utakmice postigao je pet golova, a klub ga je pustio u Grčku bez odštete.

2. Juan Pablo Sorin - reprezentativac Argentine (74 utakmice) došao je 2006. iz Villareala za tri milijuna, ali je stalno bio ozlijeđen. Nakon samo 24 ligaške utakmice, 2008. je bez odštete otišao u Brazil.

Juan Pablo Sorin

3. Alex Silva - došao je za 6,2 milijuna 2008. godine, ali je odigrao samo 17 utakmica za HSV. Želio je natrag u Brazil, a HSV ga je prvo poslao na posudbu, da bi ga kasnije za dva milijuna 'utrapio' klubu Flamengo.

4. Thiago Neves - njegove 203 minute u Bundeligi stajale su HSV devet milijuna. Čak je odigrao sedam utakmica za Selecao, ali se u Haburgu nije snalazio. Imali su sreću da ga prodaju u Saudijsku Arabiju za sedam milijuna.

5. Eljero Elia - nizozemski reprezentativac je koštao devet milijuna, koliko je HSV za njega platio Twenteu. Srećom su ga kasnije uspjeli prodati za isti novac. Ipak, može se kazati kako je za dvije godine ipak ostavio kakav-takav trag, jer je u 65 utakmica postigao osam golova.

6. Valon Behrami - švicarskog reprezentativca je HSV 2014. platio šest milijuna eura, kupivši ga od Napolija. Godinu dana kasnije su ga prodali Watfordu za 3,5 milijuna. U ekipi HSV-a predstavljao je remetilački faktor, a jednom se potukao sa suigračem, 'zemljakom' Djourouom.

Valon Behrami

7. Mohamed Zidan - kupljen je 2007. godine od Mainza za 6,5 milijuna. Odigrao je 34 utakmice (4 gola), a nakon toga su ga prodali Borussiji Dortmund za nepunih tri milijuna.

8. David Rozehnal - češkog reprezentativca (60 utakmica) kupili su za šest milijuna od rimskog Lazija 2009. godine. Nakon razočarenje epskih razmjera, prodali su ga u OSC Lille za samo pola milijuna eura.

9. Boubacar Sanogo - jedno je od razočarenja koje se HSV-u financijski isplatilo. Kupili su ga za 3,8 milijuna od Kaiserslauterna, ali nisu bili zadovoljni njegovim igrama. Werder ga je od njih kupio za 4,5 milijuna godinu dana kasnije.

10. Danijel Ljuboja - došao je 2006. godine za relativno malo novca na posudbu iz Stuttgarta (850.000 eura), ali je upao u sukob s trenerom Huubom Stevensom, koji ga je iz prvog tima otjerao u amatersku ekipu. Njegova karijera nakon toga imala je silaznu putanju.

Mohamed Zidan

 

Kopirati
Drag cursor here to close