Kup kralja

Alaves izbacio Celtu: Barcelona ih čeka u finalu

Sport / Flash | 09. 02. 2017. u 06:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Alavesa pobijedili su pred svojim navijačima Celtu Vigo s 1:0 u uzvratnoj utakmici polufinala španjolskog Kupa kralja i po prvi put u klupskoj povijesti probili se do finala u kojem će se 27. svibnja suprotstaviti Barceloni.

Gol za povijesni uspjeh postigao je Mendez u 82. minuti. Celta, koja je u četvrtfinalu izbacila Real Madrid, drugu godinu zaredom zaustavljena je u polufinalu.

Ovo je najvjerojatnije najveće iznenađenje u kupovima lige petice, s tim da treba reći kako je i u njemačkoj trećeligaš Lotte još uvijek u igri, jer se plasirao u četvrtzavršnicu, eliminiravši München 1860.

Prije ovog povijesnog uspjeha, Alaves je dvaput stizao do polufinala Kupa kralja, ali nijednom nije prošao do dvoboja za trofej. Alavesu je to i prvo finale još od 2001. kada je protiv Liverpoola igrao u finalu Kupa UEFA-e.

S druge strane, Alaves će u finalu za suparnika imati branitelja naslova i momčad koja je četvrtu godinu zaredom, a ukupno 38. put u klupskoj povijesti, stigla do završnog dvoboja.

Još nije određeno na kojem će se stadionu igrati finale. Kao favoriti za domaćinstvo, uglavnom se spominju dva madridska stadiona, Atleticov Vicente Calderon i Realov Santiago Bernabeu.

Kopirati
Drag cursor here to close