Obuci i ti majicu s bijelom lentom

Akademski plivački klub 'Zrinjski' poziva u Školu plivanja

Ukoliko djeca, nakon Škole plivanja, budu željela nastaviti dolaziti na bazen, treneri APK Zrinjski s njima rade na postupnom svladavaju četiri plivačke tehnike s pripadajućim startovima i okretima.
Sport / Flash | 14. 01. 2019. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 21.siječnja započinje prvi ciklus Škole plivanja u 2019.,u Akademskom plivačkom klubu „Zrinjski“ Mostar. Program traje tri mjeseca i nakon uspješno završene obuke mali plivači prelaze u školu plivanja.

Treninzi će se održavati na zatvorenom bazenu FPMOZ Sveučilišta u Mostaru, u Rodoču. Ciljevi Škole plivanja za malu djecu, neplivače i plivače početnike, su:navikavanje na vodu, te slobodno i bez straha kretanje i uživanje u vodenom mediju.

''Plivanje utječe na pravilan rast i razvoj djeteta, te potiče usvajanje pozitivnih navika i socijalizaciju djeteta'', poručuju treneri, te pozivaju roditelje da dovedu djecu na bazen već u dobi od pet-šest godina. U malim skupinama djeca svladavaju strah od vode, uče roniti i plivati, pravilno disati i svladavaju prve plivačke tehnike.

Foto: APK Zrinjski / 

Ukoliko djeca, nakon Škole plivanja, budu željela nastaviti dolaziti na bazen, treneri APK Zrinjski s njima rade na postupnom svladavaju četiri plivačke tehnike s pripadajućim startovima i okretima. U tom razdoblju djeca idu i na prva natjecanja.

Iz APK Zrinjski naglašavaju da se voda u bazenu redovito kontrolira, a roditelji na uvid dobivaju izvještaje o mikrobiološkom ispitivanju vode Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

''Plivanje je izvrsna tjelesna aktivnost za svako dijete jer povoljno djeluje na kardiovaskularni sustav i disanje, jača mišiće i ravnomjerno ih oblikuje, posebice leđne, čime se postiže pravilno držanje djeteta. Prednosti plivanja od najranije dobi su višestruke. Plivanje pozitivno utječe na djetetov tjelesni, psihički, motorički i socijalni razvoj. Boravljenje u bazenu nudi djetetu toplotne, hidrostatske, optičke i akustične podražaje'', stajalište je i trenera i liječnika, a Uprava APK Zrinjski Vas poziva da posjetite zatvoreni bazen FPMOZ-a u Rodoču svakim radnim danom od 18:00 do 22:00 sata ili se informirajte na broj 063 276 256.



Kopirati
Drag cursor here to close