Natjecanja

Škole iz Mostara i Prozora u borbi za put u Istanbul

Vicekonzul Republike Turske u Mostaru, Bilal Köse zajednom sa Dilberom simboličnim šutanjem lopte su označili početak nogometnih mečeva.
Sport / Flash | 29. 04. 2019. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je tijekom nedjelje bio domaćin turniru u odbojci i nogometu, a koji je bio namijenjen učenicima osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) koji su izabrali turski kao drugi strani jezik u okviru projekta 'Moj izbor je turski'.

Institut 'Yunus Emre' Mostar (Mostar 'Yunus Emre' Enstitüsü) u suradnji sa Sportskom asocijacijom 'Dragons' Mostar i uz podršku Pedagoškog zavoda Mostar, organizirali su turnir u nogometu i odbojci. Na turniru je sudjelovalo 200 učenika iz 15 škola sa područja HNŽ.

Prije početka turnira, direktor Instituta 'Yunus Emre' Mostar, Yunus Dilber, prisutnima se obratio riječima: "Prije svega, želim zahvaliti svim učenicima koji su sudjelovali na 5. turniru u nogometu i odbojci. Pričinjava nam veliko zadovoljstvo što učenicima pored učenja turskog jezika, omogućavamo i druženje u sportskim aktivnostima. Koliko god danas bilo važno natjecati se radi osvajanja prvog mjesta, jednako je važno poštovati pravila igre. Svim našim sportašima želim mnogo uspjeha".

Foto: Bljesak.info / Detalj s otvaranja natjecanja

Vicekonzul Republike Turske u Mostaru, Bilal Köse zajednom sa Dilberom simboličnim šutanjem lopte su označili početak nogometnih mečeva. Osnovne škole sa područja HNŽ žestoko su se borile na turniru.

Nakon cjelodnevnog natjecanja, treće mjesto na turniru u odbojci osvojila je Osnovna škola 'Vrapčići', drugo mjesto Osnovna škola 'Gnojnice', a prvo mjesto je osvojila Osnovna škola 'Alija Isaković' iz Prozora. Pobjednički pehar prvoplasiranoj školi je uručio predsjednik Sportske asocijacije 'Dragons' Mostar, Alen Jaganjac.

Foto: Bljesak.info / Detalj s turnira u odbojci

Treće mjesto na turniru u nogometu osvojila je Četvrta osnovna škola Mostar, drugo mjesto Prva osnovna škola Stolac, dok je prvo mjesto osvojila Osnovna škola Gnojnice. Prvoplasiranoj školi iz Gnojnica pobjednički pehar je uručio direktor Instituta 'Yunus Emre' Mostar, Yunus Dilber. Pored spomenutih prvoplasiranih ekipa, učenica Amna Ravnjak je proglašena najboljom odbojkašicom, dok je ekipa Osnovne škole 'Alija Isaković' proglašena naj fair play ekipom odbojkaškog dijela turnira.

Najboljim nogometašem je proglašen Hasan Peco, najboljim golmanom Nedim Mušinović, dok je naj fair play ekipom nogometnog dijela turnira proglašena Četvrta osnovna škola Mostar. Prvoplasirane škole su stekle pravo na učešće na finalnom natjecanju Bosne i Hercegovine, koje je planirano za prvi tjedan lipnja 2019. godine. Ukoliko škole, koje će na finalnom natjecanju predstavljati HNŽ, budu osvojile prvo mjesto, bit će nagrađene jednotjednim putovanjem u Istanbul.

Kopirati
Drag cursor here to close