TV prijenos

Novosti iz UEFA-e: Novi termini odigravanja utakmica Lige prvaka

Ovim krovna europska nogometna organizacija želi zaraditi više od TV prava, ali i ljubiteljima nogometa omogućiti da u jednom danu pogledaju dva prijenosa uživo, umjesto dosadašnjeg jednog.
Sport / Flash | 01. 03. 2018. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UEFA je i službeno objavila nekoliko promjena u Ligi prvaka, a jedna od njih vezana je uz termin odigravanja utakmica.

Od sljedeće sezone utakmice u najjačem nogometnom natjecanju igrat će se od 18:55 i 21 sati. Ovo pravilo jedino neće vrijediti za Rusiju i Kazahstan gdje će utakmice i dalje počinjati od 18 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Ovim krovna europska nogometna organizacija želi zaraditi više od TV prava, ali i ljubiteljima nogometa omogućiti da u jednom danu pogledaju dva prijenosa uživo, umjesto dosadašnjeg jednog, prenosi Index.

Najveća promjena za sljedeću sezonu je ona u načinu na koji će se klubovi kvalificirati za Ligu prvaka. Umjesto dosadašnja 22 kluba privilegiju izravnog plasmana imat će njih 26. Po četiri izravna predstavnika imat će Španjolska, Njemačka, Engleska i Italija, po dva Francuska i Rusija, a jednog Portugal, Ukrajina, Belgija i Turska.

Ukoliko Ligu prvaka osvoji momčad koja je izravni plasman sljedeće sezone izborila kroz svoje prvenstvo, to mjesto ide 11. ligi Europe. Ako pak osvajač Europske lige osigura Ligu prvaka i kroz prvenstvo, direktno mjesto u Ligi prvaka dobit će treća momčad Francuske.

I sljedeća sezona ostaje bez video-tehnologije u najjačem nogometnom natjecanju.

Kopirati
Drag cursor here to close