Igra i zabava

Nogomet bez granica osvojio djecu Mostara

Cilj projekta nije tražiti male talente nogometa, već dokazati da je nogomet igra za sve i da svi mogu igrati i uživati.
Sport / Flash | 07. 08. 2019. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na terenu Sportsko - rekreacijskog centra 'Kantarevac' u Mostaru održan je program pod nazivom 'Nogomet bez granica/ Football No Limits'. Projekt se provodi četvrtu godinu i realizira ga grupa volontera iz Italije, članovi nevladine udruge Ipsia Acli i grupa volontera iz BiH.

"Projekt 'Football no limits' nastao kao plod dugogodišnje suradnje talijanske humanitarne organizacije tj. njihovog volonterskog odjela i grupe volontera iz BiH. Radili smo dugo godina na projektima edukacije trenera i mladih, zatim na infrastrukturnim projektima, sudjelovali smo kao partneri u različitim projektima.

Foto: Bljesak.info / Nogomet bez granica na Kantarevcu

Nakon niza projekata, došli smo na ideju da pokrenemo i jedan svoj projekt koji bi se zvao 'Od Bosanske Krupe do Mostara', odnosno 'Od Une do Neretve'. Taj projekt obuhvaća gradove na cijeloj teritoriji BiH, i evo po četvrtu godinu smo u Mostaru.

Prije Mostara bili smo u Bosanskoj Krupi, Cazinu, Bosanskom Novom (Novi Grad), Kozarcu, Banja Luci, Orašju, Bijeljini, Ugljeviku, Maglaju, Zenici, Sarajevu, Vogošći, a nakon Mostara još slijedi Ljubuški", kazao je za Bljesak.info koordinator projekta za BiH Emir Sedić.

Cilj projekta nije tražiti male talente nogometa, već dokazati da je nogomet igra za sve i da svi mogu igrati i uživati. Projekt je u Mostaru održan uz pomoć fondacije 'Mali most'.

Foto: Bljesak.info / Nogomet bez granica na Kantarevcu

Na naš upit kakve su povratne informacije od djece i njihovih roditelja, Sedić je kazao: "Najveći uspjeh i priznanje nam je osmijeh djece. Tako svake godine uspijevamo izmamiti više od 1000 osmijeha na dječjem licu, a i reakcije roditelja, odnosno sredina gdje smo bili su jako pozitivne".

Projekt ima zabavan, edukativni, radostan, veseo i drugačiji pristup nogometnoj igri i sportu, uz puno raznolikosti, zabave i radosti. Podršku projektu su pružili Wurth Modyf (Italija), Nogometni savez Italije, te veleposlanstvo Italije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close