Derbi opravdao očekivanja, zaigrali i juniori

Mostar SG slavio u derbiju i vratio se na vrh ljestvice

Nakon dosta uzbuđenja, pobjedom 3:2 Mostar SG se ponovo vratio na vrh ljestvice, ali za sada ima samo bod prednosti u odnosu na Zrinjski i Centar.
Sport / Flash | 25. 11. 2018. u 00:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski derbi u sedmom kolu Premijer Futsal lige je opravdao očekivanja. Nakon dosta uzbuđenja, pobjedom 3:2 Mostar SG se ponovo vratio na vrh ljestvice, ali za sada ima samo bod prednosti u odnosu na Zrinjski i Centar.

Početak utakmice je pripao aktualnim prvacima, ali su neprecizni Kahvedžić, Vesić, De Souza. Bolju igru domaći sastav je krunio golom Hrkaća koji je u solo prodoru prošao dva igrača Zrinjskog i vratara Dujmovića. Nakon primljenog gola Zrinjski je zaigrao nešto bolje, pokušaj Sutona u padu brani Galić, dok Ivanković pogađa prečku. I kada je izgledalo da će do poluvremena mreže mirovati, igrači Zrinjskog gube loptu što kažnjava Vesić.

Foto: Bljesak.info / Gradski derbi SG Staklorad - Zrinjski

Drugo poluvrijeme je ponudilo još više uzbuđenja. Sada je na otvaranju Zrinjski odlučniji, Raguž i Ivanković pogađaju stativu, što ne kažnjavaju na drugoj strani De Souza, Pavlović, Aladžić, zahvaljujući raspoloženom Dujmoviću. U 29.minuti, domaći igrači su brzo izveli korner, Aladžić je ostao sam i Dujmović to ne brani. Nakon primljenog gola, identično kao i u prošlom kolu Zrinjski je zaigrao bez vratara i malo po malo počeo stezati obruč oko Galića. I skoro se to isplatilo ekipi Nikole Tomičića.

Prvo Zelenika smanjuje na 3:1 u tridesetoj minuti, a utakmice u potpunu neizvjesnost odvodi Ivanković golom dvije i pol minute prije kraja. Te dvije i pol minute bile su premalo da Zrinjski dohvati bod, ostalo je 3:2.

Pobjedu u sedmom kolu upisala je i ekipa Centra iz Sarajeva, koja je u gostima pobijedila Salines sa 7:2 i izjednačila se sa Zrinjskim na drugom mjestu.

U narednom osmom kolu čekaju nas dva derbija. U jednom će igrati Zrinjski i Centar, u drugom Mostar SG - Kaskada.

U pauzi na poluvremenu svoju priliku su dobili najmlađi polaznici fustal akademija jednog i drugog sastava. Polaznici futsal akademije Zrinjskog su bili bolji 1:0, publika je velikim aplauzom pozdravila male aktere kojima je za uspomenu ostala zajednička fotografija.

Foto: Bljesak.info / Zaigrali i juniori

Za Staklorad su nastupili Galić, De Souza, Kahvedžić, Aladžić, Vesić, Mušanović, Rakić, Džemić, Macić, Pavlović, Hrkać, Jelić, Gosto. Za ekipu Zrinjskog igrali su Skuhan, Ivanković, Raguž, Bošković, Vlaho, Dujmović, Šunjić, Livaja, Sušac, Kalfić, Zelenika, Suton.

Kopirati
Drag cursor here to close