Kupres - Šujica (21 km)

6.Šujički polumaraton: Očekuje se sudjelovanje oko 100 natjecatelja iz pet zemalja

Sport / Flash | 21. 06. 2012. u 07:13 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po svim pokazateljima ovogodišnji 6. Šujički polumaraton doživjet će najmasovnije i najkvalitetnije izdanje. Ono što se prije šest godina činilo kao lijepa, ali neostvariva želja ipak se ostvarila i maraton je postalo respektabilan sportski događaj u široj regiji, ističu iz organizacijskog odbora polumaratona.

Polumaratoni u kolovozu su rijetki ili bolje reći da ih uopće nema, stoga iznenađuje podatak da se ove godine očekuje oko 100 sudionika iz pet zemalja.

Nekoliko je ključnih čimbenika koji daju odgovor na pitanje otkud toliki interes za 6.Šujički polumaraton.

Staza

Staza je magistralna cesta Kupres - Šujica (21 km) svojim najvećim dijelom, preko 90% nalazi se iznad 1000 metara nadmorske visine. Ravna je te lagano položena s dva minimalna uspona. Prolazi kroz prekrasne krajolike kupreškog polja i zadivljujuće Šujice.

Organizacija

Organizaciju ove priredbe rade istinski, sportski zaljubljenici ovoga kraja i rade je s puno ljubavi i malo sredstava.

U ovoj utrci nema kotizacije za sudjelovanje, svi sudionici dobiju prigodnu medalju, majicu te se organizira zajednički ručak za sve sudionike.

Ono što posebno oduševljava sve sudionike je gostoljubivost mještana Kupresa i Šujice te veliki broj publike koja svakog sudionika nagradi pljeskom i ovacijama kao da je na Olimpijskim igrama .

Vremenski uvjeti

Zbog već spomenutih klimatskih i visinskih uvjeta koji su vrlo dobri za trčanje, Šujički polumaraton je vrlo ugodan za trčanje. Na startu je gotovo uvijek temperatura 17-20 stupnjeva, a na cilju od 20-25 stupnjeva, uz zrak s minimalnom vlagom te vjetrom koji gotovo uvijek lagano puše. Svi ti čimbenici stvaraju povoljne uvjete za trčanje unatoč polovici osmoga mjeseca.

Ekspanzija trčanja

Svjetski trend zdravoga života koji se primarno manifestira sportskim aktivnostima svoje uporište sve više nalazi i u ovom podneblju.

Dugoprugaško trčanje dobiva sve više poklonika u ovoj regiji . Sve veći broj sudionika je iz ovih krajeva što smatramo temeljnom zadaćom ovoga maratona.

Prometna povezanost

Relativno dobra prometna povezanost Šujice s Dalmacijom, Bosnom te s Hercegovinom pokazala se kao velika prednost. Šujički polumarton je osobito popularan kod trkača koji dolaze iz Hrvatske, tako da polovicu sudionika čine baš oni. Pri odlasku na godišnje odmore oni već planiraju ovaj polumaraton u svojim kalendarima, a 100-tinjak kilometara koje dijele dalmatinsko priobalje i ovaj kraj ne predstavlja značajnu prepreku.

Institucionalna potpora polumaratonu

Nakon nekoliko godina kada su svi troškovi organizacije teretili osobne račune organizatora, sada je ozračje s aspekta financiranja polumaratona znatno bolje.

Općina Tomislavgrad, Županija Herceg-Bosanska, Općina Kupres te drugi sponzori doprinijeli su vidljivom napretku u realizaciji maratona. Naravno, još uvijek zatvaranje financijske konstrukcije polumaratona predstavlja najteži dio ovog događaja.

No, Šujički polumaraton ide dalje, pozivamo sve sportaše, atletičare, rekreativce da nam se pridruže, a sve ostale da dođu u Šujicu 11. 08. 2012. godine na festival trčanja, navode iz organizacijsksog odbora.

6. ŠUJIČKI POLUMARATON
KUPRES - ŠUJICA, 21.097 km (BiH)
11. kolovoza (subota) 2012.  u 10,oo sati

ORGANIZATOR: organizacijski odbor šujičkog polumaratona
 
TRASA: magistralna cesta Kupres- Šujica, (Bosna i Hercegovina) prosječna nadmorska visina 1100 m, ravna, bez uspona, osigurane okrepne stanice
 
START: 11. kolovoza 2012. u 10:00 h, ulaz u Kupres
CILJ: Šujica- centar
 
STARTNINA: (ne plaća se) svi sudionici dobivaju majicu i prigodnu medalju
NAGRADE: pehari za troje prvoplasiranih u ženskoj i muškoj konkurenciji i bogate nagrade sponzora
PODIZANJE STARTNIH BROJEVA: Na dan utrke Šujica do 9:00 h ili Kupres do 9:30 h.
Osiguran prijevoz busom iz Šujice na start u Kupres
 
PRIJAVE na: e-mail [email protected] ( podaci za prijavu: ime i prezime, grad i klub, godište, spol)

INFORMACIJE mob: 00385 91 40 40 206
  ili Foto-Video „Orhideja“ u Šujici, tel. 00387 343 67 431

SMJEŠTAJ: Motel Kripton Šujica, tel: 00 387 63 343 822; Hotel Adria-ski Kupres, www.adriaski.net; [email protected]
 
PAŽNJA:
- svi sudionici trče na osobnu odgovornost
- nastup je dopušten samo punoljetnim osobama

 DJECIJA UTRKA - Šujica 11.kolovoza 2012. god.u 10:30h,
dužina staze 800 metara. Uzrast osnovna škola, djevojčice i dječaci.

Kopirati
Drag cursor here to close