Azra Čopelj

Mostarska slikarica: Želim gradu pokloniti dječiji poligon za razvijanje motoričkih sposobnosti

''Spremna sam i u našem gradu oslikati poligone za djecu ako imaju prigodna mjesta za to''
Kultura / Umjetnost | 31. 03. 2020. u 17:08 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Slikarstvo je za mene ljubav. Na početku je bio hobi, danas posao a sve je to praćeno velikom ljubavlju. Radim ono što volim, i uživam u tome'' priča za Bljesak.info mlada – kako za sebe kaže samouka slikarica/umjetnica Azra Čopelj iz Mostara.

Sve je kako kaže, počelo u Osnovnoj školi 'Bijelo Polje-Potoci' koju je pohađala, i upravo u tom periodu je shvatila da joj je Bog dao dar za slikanje.

''Moji crteži su krasili zidove naše škole'', priča ponosno Azra.

Ne slika portrete

No, osim umjetničkih slika Azra oslikava i zidove.

Foto: Facebook / Oslikavanje zidova, dječijih igraonica 

''Ono što je bitno naglasiti jeste da ne crtam i ne oslikavam likove, portrete. A za oslikavanje jednog zida potrebno mi je oko 5-6 sati, zavisno od motiva'', ispričala je Azra za Bljesak.info, te dodaje:

''U mojim umjetničkim djelima preovladavaju motivi gradova, cvijetni motivi i razne druge znamenitosti. Oslikavam zidove dječijih soba, restorane, poslovne prostore, dječije igraonice.''

Oslikala je Azra i dječiji poligon za razvijanje motoričkih sposobnosti u mjestu Bijelo Polje-Podgorani, u kojem i živi sa svojom obitelji. No, tu ne želi stati.

Foto: Facebook / Dio oslikanog poligona za djecu u mjestu Podgorani

''Taj poligon je moj poklon djeci mjesta Podgorani u kojem živim sa svojim suprugom i djecom. Spremna sam i u našem gradu oslikati poligone za djecu ako imaju prigodna mjesta za to. Željela bih djeci grada Mostara pokloniti ovaj poligon koji je zaista interesantan i zanimljiv, te koristan’’, kaže Azra.

Poligon kako kaže, još nije završen i na ljeto ga planira dodatno obogatiti.

Video: Poligon koji je Azra oslikala u mjestu Podgorani kod Mostara

Priroda u doba koronavirusa

Inače Azra je i studentica Građevinskog fakulteta, ali joj je slikarstvo ipak na prvom mjestu.

Svoju prvu izložbu već je imala, bila je jako dobro posjećena, ali tu neće stati ova mlada i kreativna žena.

Foto: Facebook / Cvijeće kao motiv na Azrinim slikama

''Planiram i u budućnosti napraviti još samostalnih izložbi, želim nastaviti sa svojim učenjem i napredovanjem u slikarstvu. Ja nisam završila ništa vezano za slikarstvo, samouka sam slikarica. Mnogi slikari mi pružaju podršku i hvale moj rad. To me čini posebno sretnom'', napisala nam je Azra s kojom smo komunicirali putem e-maila obzirom na stanje pandemije koronavirusa.

Foto: Facebook / Dio poligona koji je oslikala Azra u mjestu u kojem živi s obitelji

U skladu s tim nismo mogli a da je ne pitamo kako ona provodi vrijeme u doba koronavirusa te što najviše trenutno slika.

''Vrijeme provodimo u kući poštujući upute nadležnih organa. S obzirom da nismo u gradu, djeca su u prednosti jer mogu izaći ispred kuće i igrati se. Oni se igraju, a ja uživam slikajući prirodu'', rekla je ova samouka talentirana slikarica za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close